Connect with us

World Darts Championship

Onwaarschijnlijke zege Van de Pas op Clemens

Benito van de Pas PDC WK Darts 2019

Benito van de Pas is in een vreemd duel doorgedrongen tot de tweede ronde van het PDC WK Darts 2020. Big Ben kreeg de eerste set zomaar cadeau en zag Gabriel Clemens ook in de derde set stilvallen. De Nederlander profiteerde, maar de Duitser wist daarna toch weer een versnelling te vinden. Hij miste echter vier matchdarts en zo staat Van de Pas in de tweede ronde tegen Max Hopp.

Set zomaar cadeau

Van de Pas kwam na een dramatisch jaar via het achterdeurtje van de PDPA Qualifier alsnog het WK binnen. Daardoor wist hij zijn tourkaart te verlengen en tegen Clemens kreeg hij ook nog eens de eerste set cadeau van de Duitser. In de tweede leg miste Clemens al vijf pijlen voor de break, om wel op 2-1 te komen met een 12-darter. Vanaf 120 maakte de Duitser het niet af, om er in de vijfde leg een potje van te maken. Twee volle beurten vanaf 40 werden niet afgerond en zo kon Big Ben ondanks 79 per beurt toch op 0-1 komen.

Opnieuw op voorsprong

De voorsprong was echter van korte duur. Van de Pas was in zijn eigen leg niet uit in achttien pijlen en werd direct gebroken. Een 82-finish voor een 15-darter was goed voor 2-0 en doordat de Nederlander ook in de derde leg niet klaar was na zes beurten vloog de set om. In de derde set zakte Clemens echter net zo snel weer weg. Hij kon de triples totaal niet meer vinden en was in de derde leg niet uit in zes beurten. Nu kon Big Ben daar van profiteren, om met een 177-score een 13-darter produceren voor 1-2 in sets.

Vier gemiste matchdarts

In de vierde set had Clemens opeens zijn ritme wel weer te pakken. Een 106-finish voor de 12-darter bracht de break, gevolgd door een 13-darter. Van de Pas gooide een 90-finish om terug te komen tot 2-1, maar Clemens wist met een 14-darter toch weer gelijk te maken naar 2-2 in sets. Met Van de Pas op 60 wist de Duitser de vijfde leg wel te openen met een 75-finish. In de tweede leg gooide Van de Pas twee beurten op rij een score van 40 en daardoor was Clemens gevlogen. De German Giant pakte de break, maar kon het niet afmaken. Big Ben brak terug en opende zijn vierde leg met een 180’er, maar Clemens counterde. Een score van 25 leek killing voor Van de Pas, tot Clemens drie matchdarts miste. Zo kwam er een allesbeslissende leg. Daarin miste Clemens dubbel-16 voor een 107-finish en Van de Pas gooide tops direct uit voor een 69-finish.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship