Connect with us

Grand Slam of Darts

Ook Lewis haalt uit over ‘BDO-speler’: “Persoonlijk vind ik dat fout”

De Grand Slam of Darts zorgt zoals ieder jaar weer voor flink wat gespreksstof. Dit jaar vooral de overwegend dramatische prestaties van de BDO’ers die aanwezig zijn in Wolverhampton en een PDC-speler die met een BDO-label speelt.

Rare uitnodiging voor Durrant

Glen Durrant stapte in januari over van de BDO naar de PDC. Hij slaagde er dit seizoen op de PDC Pro Tour niet in om zich te plaatsen voor de Grand Slam of Darts. Opmerkelijk genoeg werd hij vervolgens wel uitgenodigd als één van de acht BDO-spelers, omdat hij in januari Lakeside won. Dit is krom als je naar het verleden kijkt, want eerdere overstappers zoals Krzysztof Ratajski als Winmau World Master kreeg geen uitnodiging. Eerder deze week haalde Michael Smith al uit dat hij het onbegrijpelijk vond dat Durrant is uitgenodigd. Adrian Lewis volgde nu zijn visie na zijn zege op Jim Williams.

‘Dit is mijn leven’

“Ik heb niets tegen Jim Williams, laat dat duidelijk zijn. Maar aan het einde van de dag is hij een BDO-speler, hij heeft hier niets te verliezen. Dit is mijn toernooi, dit is mijn ranking, dit is mijn carrière en dit is mijn leven”, aldus Lewis tegenover RTL7Darts. “Ik moest presteren en eigenlijk had ik het al eerder moeten presteren. Gisteren zag je het ook met Nathan Aspinall. Die moet tegen Glen Durrant spelen. Glen is een PDC-speler, maar hij doet mee als een BDO-speler. Persoonlijk vind ik dat fout.”

Comeback aanstaande?

De afgelopen jaren heeft Lewis heel weinig laten zien en zakte hij ook af op de wereldranglijst. Is de Grand Slam of Darts het keerpunt? “De afgelopen maanden ben ik zes tot zeven uur per dag aan het trainen. Eindelijk komt het eruit. Nog niet de gehele partij, maar er zijn weer goede stukjes bij. Het korte format heeft me nooit gelegen, dus gelukkig gaan we nu naar het langere format.” In de tweede ronde wacht met James Wade een oude bekende waar Jackpot in het verleden heel veel krakers mee afwerkte.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts