Connect with us

Pro Tour

Op Cross staat in Barnsey alweer geen maat

Rob Cross heeft zijn waanzinnige debuutjaar weer een vervolg gegeven door het voorlaatste Players Championship te winnen. Cross was voor de vierde keer de beste op een Pro Tour-event en won ditmaal in de finale van Adrian Lewis. Door zijn zege is hij ook hard op weg om de Players Championship Order of Merit als eerste af te sluiten.

Cross heeft Grand Prix snel verwerkt

Twee weken geleden won Cross ook al een Players Championship in aanloop naar de World Grand Prix, alleen op het televisietoernooi ging hij in de eerste ronde onderuit tegen Steve Beaton. Het overtuigende spel ontbrak in dit duel maar die tik heeft de Engelsman snel weten te verwerken. Hij begon met een 6-0-zege op Ron Meulenkamp, daarna gingen Craig Gilchrist, Steve West, John Henderson, Keegan Brown en William O’Connor er vanaf. In de onderste helft van het speelschema haalde Adrian Lewis de finale, maar werd al snel op een 4-1-achterstand gezet. Even leek Jackpot de comeback in te zetten, tot een bulls-eye 90-finish van Cross en een 64-finish voor de titel.

Wattimena haalt halve finale

Van de Nederlandse brigade was Jermaine Wattimena de beste. Hij stootte door tot de halve finale door onder meer te winnen van Michael Smith. Lewis was in de have eindstrijd met 6-2 te sterk. Jeffrey de Zwaan haalde de laatste-16, waarin hij met dezelfde cijfers verloor van Lewis. Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Christian Kist verloren in de tweede ronde. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld ontbreken deze midweekse toernooien in Barnsley.

Delen:

Meer over Pro Tour