Connect with us

World Grand Prix

Openingsdubbels maken stunt De Zwaan tegen Anderson onmogelijk

Jeffrey de Zwaan World Grand Prix Darts 2018

Jeffrey de Zwaan is door Gary Anderson uitgeschakeld op de World Grand Prix. Dat gebeurde The Black Cobra ook al op de World Matchplay, toen de halve finale. Nu troffen ze elkaar al in de tweede ronde en kon de Nederlander zijn niveau niet halen. Zodoende ging hij er keihard vanaf met 3-0 in sets en won zelfs maar één leg.

Razendsnelle eerste set

De Zwaan was in de eerste ronde messcherp op zowel zijn dubbels als triples. Anderson was dus gewaarschuwd en liet dat gelijk zien. Met een 84-finish wist hij te breken, nadat De Zwaan twee volle beurten nodig had om te openen. In de tweede leg gebeurde er exact hetzelfde, om in de derde leg zijn eerste kans te missen. De Nederlander miste twee pijlen vanaf 56 en zo was de eerste set al razendsnel gedaan.

Openingsdubbel blijft het probleem

Anderson miste bij het begin van de tweede set een beurt om te openen, alleen De Zwaan deed hetzelfde. Zo werd het met een 180’er toch alweer 1-0 voor Anderson, waarop de Nederlander weer pas met zijn vierde dart de leg wist te openen. Toch wist hij de leg nog te houden met zijn 180’ers en een 69-finish. Daarna ging het in de vierde leg toch weer mis. De Zwaan mist drie pijlen om de leg te openen. Toch stond hij nog klaar op 36, alleen maakte Anderson het af met een bulls-eye 90-finish. Daarop liet de Schot niet meer los. Hij wist de Nederlander gelijk weer te breken en zijn drie missers op de openingsdubbel werden vervolgens niet afgestraft. Vanaf 76 maakte De Zwaan er ook nog eens een potje van en Anderson pakte de zege met een 130-finish.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix