Connect with us

World Darts Championship

Opnieuw twee WK-qualifiers voor dames

Ook op het PDC World Darts Championship 2020 zullen twee dames in actie komen. Afgelopen najaar werden voor het eerst twee qualifiers gehouden en speelden Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova mee in Alexandra Palace. Dit krijgt een vervolg.

Geslaagde start

Zowel Ashton als Dobromyslova verloren hun eerste ronde van Jan Dekker en Ryan Joyce. Met name Ashton maakte veel indruk, want ze pakte de eerste set tegen Dekker op zeer overtuigende wijze. Ze gooide namelijk een gemiddelde van 106 per beurt. De PDC liet na het toernooi dan ook al weten zeer content te zijn en aan niet aan de opzet te gaan sleutelen. Ook op het PDC WK Darts van 2020 zullen 96 spelers deelnemen, waarvan twee vrouwen.

Twee Qualifiers

Er zullen in november twee qualifiers worden gehouden. In Wigan spelen op maandag 25 november alle dames uit Groot-Brittannië en Ierland om één plaats op het WK. Ruim een week eerder mogen alle dames uit de rest van de wereld zich melden in het Duitse Hildesheim. Ook zij strijden om één WK-ticket. Deelname aan de toernooien is net zoals afgelopen jaar gratis.

Delen:

Meer over World Darts Championship