Connect with us

European Tour

Oppermachtige Van Gerwen prolongeert Dutch Darts Masters-titel

Michael van Gerwen heeft zijn titel op de Dutch Darts Masters weten te prolongeren. In Venray werd de vierde EuroTour van het jaar gehouden. De eerste drie werden ook allemaal gewonnen door Van Gerwen, waardoor hij inmiddels twintig partijen op rij ongeslagen is. Het meest bizarre is nog wel dat er vorig jaar acht verschillende winnaars waren op de acht EuroTours. In de finale won Van Gerwen van Justin Pipe met liefst 6-0.

 Bizarre finishes 

In de derde ronde zette Van Gerwen de turbo volledig aan. Met een gemiddelde van bijna 115 per beurt werd Dave Chisnall van het podium geblazen. Hij besloot de partij met een 164-finish. De kwartfinale ging als start van de avondsessie moeizamer. Van Gerwen kwam niet snel op stoom, maar Mervyn King vergat weg te lopen. Met een 126-finish kwam King nog wel terug tot 5-4 en dacht even aan een elfde en beslissende. Nu beukte Van Gerwen er echter een 170-finish in voor een plaats in de halve finale.

Matchdart overleefd 

Daarin wachtte Terry Jenkins, die de afgelopen twee jaar regelmatig in de weg stond van Mighty Mike. Ook nu begon de Engelsman sterk met direct twee 180’ers en een 11-darter voor de break. Van Gerwen sloeg terug met vijf keer triple-20 op rij en een 12-darter. Hij leek op weg naar een nieuwe break in de vierde leg, om dubbel-16 voor een 132-finish op een haartje te missen. Zo vloog het vervolgens in rap tempo naar 3-3, waarbij beide darters inmiddels een gemiddelde overlegden van 108 per beurt. In de achtste leg kreeg Van Gerwen opnieuw de kans op dubbel-16, ditmaal vanaf 111, en weer gooide hij de dart tegen het ijzer. Leg negen en tien gingen rap naar degene die hem begin, waardoor alles aankwam op de elfde leg. Daarin zag Van Gerwen direct een dart op de grond vallen, waarna Jenkins twee 180’ers op rij gooide. Hij stond na negen darts op 76 en zag Van Gerwen dubbel-15 missen voor een 150-finish. Jenkins miste tops en Van Gerwen haalde alsnog de finale via dubbel-4.

Heel snel weggevlogen 

Van Gerwen mocht de finale beginnen tegen Justin Pipe, maar had een paar beurten nodig om warm te draaien. Toen dat eenmaal gebeurd was ging het hard. Met een 180’er en een 64-finish hield hij zijn eigen leg, gevolgd door een 13-darter voor de break. Daar kwamen gelijk twee 180’ers bij en een 11-darter voor 3-0. Pipe had steeds meer moeite om de triples te vinden en kreeg zijn eigen leg nu ook niet weg in zes beurten. Het gaf Van Gerwen dan ook alle tijd om al een dubbele break te noteren. Daarmee was Pipe geknakt en twee legs later was het via dubbel-10 al gedaan.

Delen:

Meer over European Tour