Connect with us

World Darts Championship

OPPERMACHTIGE WRIGHT VLOERT MIGHTY MIKE VOOR WERELDTITEL

Peter Wright heeft zijn eerste wereldtitel gepakt. Snakebite wist het PDC WK Darts 2020 te winnen door in een fraaie finale met 7-3 te winnen van Michael van Gerwen. De Schot was de grootste deel van de partij de bovenliggende speler en wist in de vijfde set het verschil door te drukken richting de zege.

Scores lopen nog niet

De openingsleg ging naar Van Gerwen nadat Wright een volle beurt miste op de dubbels. Het leek gelijk een flinke tik, maar de Schot herpakte zich snel. Er kwam een vijfde leg en daarin miste Mighty Mike de bulls-eye op een haartje voor de 170-finish. Scorend liep het daarna moeizaam bij de Nederlander. De eerste dart kon hij maar niet goed positioneren, waardoor Wright in iedere leg het initiatief pakte. Het bracht hem uiteindelijk in de vierde leg de break voor 0-2 in sets.

Turbo wordt ingetrapt

In de derde set werd de turbo flink ingetrapt door Van Gerwen. Met een 13-darter wist hij Wright te breken, gevolgd door een 11- en een 13-darter voor 1-2. Wat volgde was een opvallend slippertje van de Nederlander. Hij zette weg in plaats van naar bulls-eye toe te werken en daarmee gaf hij Wright de kans. Die pakte de Schot aan met een 140-finish voor de break. Vasthouden lukte hem niet en zo kwam er een vijfde leg. Daarin miste Wright één pijl op tops voor de 102-finish en zorgde Van Gerwen met dubbel-8 voor 2-2 in sets. De gemiddeldes lagen inmiddels op 105 om 102.

Zeven legs op rij en bulls-eye 84-finish

Het momentum lag volledig bij Van Gerwen, die op weg leek naar een break voorsprong. Vanuit het niets miste hij alleen zes pijlen op de dubbel in de vierde leg van set vijf. Het gooide het duel compleet om en Wright won zeven legs op rij. Het bracht hem naar een 2-4-voorsprong in sets, tot Van Gerwen weer wakker schoot met een 11-darter. Was volgde was een bulls-eye 84-finish voor de break en tops om terug te komen tot 3-4.

Niet meer teruggekomen

Zo kon Mighty Mike voor de tweede keer naar een gelijkmaker toewerken, alleen de vijfde leg was heel erg slordig. Na vijf beurten stond hij pas op 72 en één pijl op tops vloog er ook niet in. Zo wist Wright vanaf 50 het gaatje toch weer naar twee sets te tillen (3-5). Dat gaatje gaf hij niet meer uit handen. Van Gerwen miste twee pijlen voor een 100-finish om terug te komen tot 4-5. Daarna gooide hij nog bijna een negendarter, maar miste dubbel-12. Daarna bleef Wright de baas, pakte de break en dubbel-10 voor de titel.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

More in World Darts Championship