Connect with us

World Series of Darts

Opvallend deelnemersveld German Darts Masters

De PDC heeft de acht namen bekendgemaakt die deelnemen aan de German Darts Masters, de zevende en laatste stop van de World Series of Darts. Zo zullen onder meer Adrian Lewis en Dave Chisnall opnieuw ontbreken en is ook de absentie van Mensur Suljovic opvallend.

Van Gerwen keert terug

Speelden vorig jaar acht spelers alle toernooien van de World Series, in dit kalenderjaar is er deels noodgedwongen flink geschoven. Zo ontbraken Michael van Gerwen en Adrian Lewis afgelopen maand in Nieuw-Zeeland en Australië, omdat de twee darters vader zijn geworden. Eerder in het jaar waren ook niet altijd alle toppers van de partij, waardoor Daryl Gurney, Michael Smith en Gerwyn Price de kans kregen. Van deze drie heeft Gurney de beste indruk gemaakt, want hij mag nu ook naar Duitsland. Van Gerwen keert na zijn absentie terug.

Kyle Anderson knokt zich erin

Gary Anderson, Van Gerwen, Phil Taylor, Peter Wright, Raymond van Barneveld, James Wade, Gurney en Kyle Anderson zijn de acht geplaatste spelers vanuit de PDC. Anderson won vorige maand de Auckland Darts Masters en daardoor mag de Australiër nu dus ook naar Duitsland. Dit gaat ten koste van onder meer Lewis, Chisnall, Suljovic en Smith, de nummers vijf, zes, zeven en negen van de wereld. Suljovic krijgt richting een mogelijke deelname aan de Premier League Darts dus ook in zijn eigen taalgebied geen kans om zich te tonen.

Acht Duitse spelers

In de eerste ronden zullen de acht PDC-spelers worden gekoppeld aan acht Duitse qualifiers. Twee daarvan zijn bekend. Max Hopp en Martin Schindler hebben een wildcard gekregen als beste Duitse spelers. De top zes van de German SuperLeague op 9 oktober krijgen daarnaast ook een ticket. De German Darts Masters zal voor het eerst worden gehouden en staat gepland voor 0 en 21 oktober in Dusseldorf.

Delen:

Meer over World Series of Darts