Connect with us

Players Championship Finals

Opzet European Championship en Players Championship Finals gewijzigd

Twee televisietoernooien krijgen in 2016 een nieuwe opzet. Op het European Darts Championship zal nog altijd door 32 spelers worden gestreden om de titel, waar Michael van Gerwen de laatste twee edities van won. De Players Championship Finals zal worden uitgebreid van 32 naar liefst 64 spelers. De prijzenpot gaat op beide toernooien ook omhoog.

European Tour wordt nog belangrijker

Eén van de grootste successen van de afgelopen jaren bij de PDC is overduidelijk de European Tour. De serie toernooien op het Europese vaste land begonnen in 2012 als vervangers van de vloertoernooien in onder meer Nederland, Oostenrijk en Spanje. Met name de groeiende populariteit van darts in Duitsland zorgde voor bomvolle zalen, want de European Tour werd in grote zalen op podia gespeeld. Waren er in 2012 vijf toernooien, dit kalenderjaar staan er maar liefst tien EuroTours gepland. Van het verdiende prijzengeld op deze toernooien zal een ranglijst worden samengesteld, de top-32 zal mogen deelnemen aan het EK. Het is nog niet duidelijk of deze ranking ook direct gelijk zal staan aan het speelschema. 

Players Championship Finals twee keer zo groot

Een kritisch punt aan de kalender van 2015 was dat de spelers die zich niet voor de grote toernooien in november hadden geplaatst half oktober al klaar waren voor het seizoen. Of ze kwamen alleen terug voor het wereldkampioenschap, na dus al een lange pauze, of zelfs pas in het eerste weekend van februari. De spelers die wekelijks spelen op de ProTour krijgen door de nieuwe opzet van de Players Championship Finals een hele grote kans om minimaal één TV-toernooi te halen. De top-64 van de geldranglijst van de twintig Players Championships mogen zich melden in Minehead. Er zal tijdens de Finals in de eerste rondes op twee podia tegelijk worden gespeeld. Het prijzengeld gaat op dit toernooi omhoog met 100.000 pond. Deelnemen is goed voor 2.000 pond en de winnaar gaat naar huis met 75.000 pond.

 

Delen:

Meer over Players Championship Finals