Connect with us

World Series of Darts

Opzet World Series gewijzigd; Gurney, Price en Hopp uitgenodigd

Gerwyn Price UK Open Darts 2017

De World Series of Darts krijgt dit jaar een gewijzigde opzet. De afgelopen jaren waren er acht darters die uitgenodigd werden voor alle zes de events. Het zorgde voor veel eenzijdige toernooien, waardoor er nu voor gekozen is om op ieder toernooi met een wisselende samenstelling te spelen. Het geeft opkomende spelers ook de kans om zich op het grote podium te meten met de huidige wereldtop.

Toppers krijgen zo nu en dan rust

Behalve de eenzijdige toernooien waar telkens dezelfde acht spelers te zien waren, en daardoor ook regelmatig dezelfde wedstrijden, bleek het ook ontzettend slopend te zijn. De top acht van de wereld werd als een citroen uitgeknepen en doordat ze zoveel wedstrijden op televisie speelden begonnen ze zich qua niveau ook steeds verder af te scheiden van de rest van de darters. Om beide problemen op te lossen is er nu dus gekozen voor een tussenweg, waarbij diverse spelers de kans krijgen om op één of meerdere van de World Series-events te spelen. Daar komt bij dat dit ook is ingegeven door privésituaties van spelers. Zo zal Michael van Gerwen na de zomer vader worden, waardoor hij hoogstwaarschijnlijk een aantal World Series-events in Australië zal laten schieten.

Drie spelers al uitgenodigd

Op 24 en 25 mei trapt de World Series of Darts inmiddels traditioneel af in Dubai. Op dit toernooi is van de acht vaste gezichten alleen Adrian Lewis niet van de partij. Hij wordt vervangen door Gerwyn Price. De Welshman stond dit weekend in de finale van de UK Open en verdiende zo een uitnodiging voor de World Series. Hij speelt in Dubai met Van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, James Wade, Dave Chisnall, Phil Taylor en Raymond van Barneveld. Voor de Shanghai Darts Masters (7-8 juli) zijn de vaste acht spelers wel uitgenodigd, het veld wordt daar aangevuld met acht qualifiers uit China. Op 14 en 15 juli wordt er gespeeld in Las Vegas. Chisnall en Wade krijgen dan vrijaf, zij worden vervangen door Daryl Gurney en Max Hopp. Gurney was in januari al in beeld voor de Premier League Darts en zette zijn opmars voort met een halve finale op de UK Open. Hopp ontbrak in Minehead, want de voormalig wereldkampioen bij de jeugd heeft het nog altijd moeilijk om echt door te groeien. Toch krijgt de Duitser opnieuw de kans om ervaring op te doen. Ook in de Verenigde Staten wordt het veld aangevuld met acht qualifiers.

Delen:

Meer over World Series of Darts