Connect with us

World Cup of Darts

Oranje walst naar winst; zinderende zeges België en Noord-Ierland

De tweede dag van de PDC World Cup of Darts 2018 heeft uiteindelijk niet voor verrassingen gezorgd, maar wel voor vuurwerk. Titelverdediger Nederland begon uitmuntend, want Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen wonnen met 5-0 van Gibraltar. Met name de zeges van België en Noord-Ierland waren zinderend.

Direct weer topfavoriet

Als koppel zijn Van Gerwen en Van Barneveld de afgelopen jaren niet bij te benen. Dat bleek ook weer in Frankfurt. Met een 160-finish opende Van Gerwen de partij en daarmee was Gibraltar al geknakt. Geen moment konden ze mee met het geweld van de Nederlanders en met ruim 102 per beurt lieten de oranjeklanten zien waarom ze opnieuw topfavoriet zijn. In de tweede ronde wacht Zuid-Afrika dat met 5-3 van Hongarije won.

Sublieme finish van Gurney

De twee krakers uit de eerste ronde maakten de verwachtingen meer dan waar. De Polen met Krzysztof Ratajski en Tytus Kanik namen een 4-2-voorsprong, maar de Noord-Ieren kwamen terug tot 4-4. In de beslissende leg wist Daryl Gurney zijn klasse te tonen met een 101-finish voor de 5-4-zege. Ze spelen nu tegen Duitsland, waarvan ze vorig jaar in de eerste ronde verloren.

170-finish valt net niet

België speelt dit jaar met Kim Huybechts en Dimitri Van den Bergh, die Ronny Huybrechts vervangt. De broers spelen dan wel niet samen, ook dit blijkt een duo te zijn met vuur. Ierland met de listige Steve Lennon en William O’Connor namen een 2-4-voorsprong en stonden klaar om het af te maken. Dat was het moment dat Van den Bergh een 130-finish gooide, gevolgd door een 11-darter. Er kwam een negende leg, waarin O’Connor bijna een 170-finish vuurde. Bulls-eye viel niet en zo kon Huybrechts na twee zenuwachtige darts ruim boven de dubbel-18 de derde wel raak gooien.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2018

Delen:

Meer over World Cup of Darts