Connect with us

Grand Slam of Darts

Oude en vertrouwde Suljovic laat Van den Bergh kansloos

Mensur Suljovic heeft zeer overtuigend de halve finale van de Grand Slam of Darts gehaald. Suljovic had de afgelopen periode nieuw materiaal getest, maar dat was allemaal richting de prullenbak verdwenen. Met zijn vertrouwde setup was hij een stuk scherper en dat merkte Dimitri Van den Bergh al snel. De Belg zakte in de tweede sessie weg en zag Suljovic snel verdwijnen richting 8-3. Die marge hield de Oostenrijker continu vast en won met 16-9.

Tweede sessie gelijk een forse tik

In de openingsfase leek het even snel te gaan toen Suljovic brak met een 167-finish en er gelijk 0-3 van maakte. Van den Bergh knokte zich echter in de partij met een 144-finish en brak terug naar 2-3. Uit de eerste onderbreking kwamen er twee snelle breaks, waaronder een 12-darter van de jonge Belg. Daarna zakte Dreammaker alleen weg en was Suljovic gevlogen. Hij brak opnieuw met een 101-finish en gooide zijn eigen leg in elf pijlen uit. Van den Bergh kreeg daarop zijn eigen leg niet in vijf beurten uit en dat deed The Gentle met zijn derde 180’er wel: 3-7.

The Gentle sluipt verder weg

Suljovic maakte er ook 3-8 van, voor Van den Bergh met een tweedart 100-finish weer een teken van leven gaf. Even leek een inhaalslag aanstaande, maar zijn eigen leg had de Belg niet in vijf beurten uit. Zo maakte Suljovic er weer 5-9 van en ook 5-10 met een 75-finish. Van den Bergh leek een nieuwe tussensprint in te zetten door zijn eigen leg te houden met een 65-finish en hij kon aanleggen voor de twee legs die volgden. Vanaf 97 vielen twee pijlen niet en ook tops was niet raak voor de 120-finish. The Gentle strafte het telkens af om al op 6-12 te komen.

Suljovic blijft superconstant

Van den Bergh wist de marge te verkleinen, maar sloeg in leg 21 niet toe. Hij kreeg vijf beurten de tijd voor een nieuwe rebreak om niet te profiteren. Zo hield Suljovic zijn eigen leg en deed twee legs later hetzelfde voor 9-14. Dubbel-10 bracht hem op matchpoint, om het in zijn eigen leg af te maken. Bijna de gehele partij schommelde Suljovic op een gemiddelde rond de 100 per beurt en eindigde op 98,58 per beurt. Dat combineerde hij met zeven 180’ers en 16 uit 30 op de dubbels.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts