Connect with us

World Series of Darts

Overtuigende start Barney en MvG in Brisbane

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn overtuigend begonnen aan de Brisbane Darts Masters. Dit weekend is het laatste toernooi van de drieluik Down Under voor de World Series. Barney stond maar één leg af aan Gordon Mathers, Van Gerwen verloor er twee tegen Mark Cleaver. Grote slachtoffer werd Michael Smith, terwijl Corey Cadby revanche nam.

Snelle zeges voor Nederlanders

Van Barneveld was zelf op de dubbels af en toe slordig (6 uit 19), maar zijn tegenstander maakte er een potje van. Met 1 uit 12 kwam Mathers uiteindelijk niet verder dan een gemiddelde van 75,35 per beurt. Op 3-0 pakte de Aussie een leg, gevolgd door een goede 82-finish van Barney en een 180’er. Dubbel-10 en een 13-darter zorgden voor 6-1. Van Gerwen begon uitmuntend met een 14- en twee 15-darters waaronder een 112-finish (3-0). Het verschil was daarmee al gemaakt en met onder meer een 121-finish liep de nummer één van de wereld rustig naar 6-2.  Barney speelt nu tegen Gary Anderson, Van Gerwen tegen Kyle Anderson.

Revanche van Cadby en een Australische stunt

Vorige week verloor Corey Cadby van Simon Whitlock en oogte hij roestig. The King gaf deze week ook aan dat hij nog wedstrijdritme miste. In Brisbane kwamen de twee Aussies weer samen uit de ballenbak van de loting. Door drie missers in de zesde leg vanaf 40 leek het weer mis te gaan voor Cadby. Vanaf 4-2 wist hij echter bij te schakelen. Met een 180’er voor een 13-darter was de rebreak een feit. Twee legs later miste Whitlock vanaf 132 dubbel-16 voor de finish. Cadby brak, maar kon het niet gelijk afmaken. Met een 180’er dwong Whitlock een elfde leg af, om scorend te knoeien met 61, 100, 60, 95 en 64. Cadby vond de triples wel en won met een 78-finish. De grote verrassing was Raymond Smith. De Australiër, die zich al heeft geplaatst voor het WK, was 6 uit 9 op de dubbels en vloerde Michael Smith met 6-1. Zijn gemiddelde was indrukwekkend: 98,35.

Brisbane Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts