Connect with us

Pro Tour

Overvallers huis Van Barneveld tot twee jaar celstraf

De overvallers op het huis van Raymond en Silvia van Barneveld hebben van de rechter een straf opgelegd gekregen tot maximaal twee jaar celstraf. De openbaar aanklager had tot vijf jaar cel geëist.

Straffen een hard gelag

Yassine H. heeft twee jaar celstraf gekregen, waarvan ook nog acht maanden voorwaardelijk. Yassir A. kreeg een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Mikey B. kreeg slechts 264 dagen, waarvan ook nog 90 dagen voorwaardelijk. De straffen vallen daarmee fors lager uit dan geëist en daarmee is het een hard gelag voor de familie Van Barneveld.

Leven kapotgemaakt

In juni werd de woning van Barney overvallen. Zelf was Barney op dat moment niet thuis, maar zijn vrouw Silvia wel. Eenmaal binnen werden ze betrapt door Silvia, waarop er geweld tegen haar is gebruikt. Na een kwartier vertrokken de daders, waarop Van Barneveld ook uit het huis is gevlucht richting vrienden. Het drietal heeft verklaard stomdronken te zijn geweest en dat de inbraak een spontaan idee was. In haar slachtofferverklaring liet Van Barneveld weten doodangsten uit te hebben gestaan. “In tien minuten tijd is mijn leven kapotgemaakt.”

Delen:

Meer over Pro Tour