Connect with us

UK Open

Overwegend gunstige loting voor Nederlanders op UK Open Darts

De Nederlandse darters hebben over het algemeen gunstig geloot voor de UK Open. Jelle Klaasen heeft de zwaarste route op weg naar de vierde ronde met op zijn pad John Henderson en Andy Hamilton. De UK Open wordt dit jaar al van 7 tot en met 9 maart gehouden, ook de locatie is gewijzigd. Er wordt in Minehead in plaats van Bolton gestreden om de kroon van Phil Taylor.

FA Cup of Darts

De FA Cup of Darts kent daarnaast nog een paar kleine aanpassingen ten aanzien van de vorige jaren. Er is gekozen om van vier speeldagen terug te gaan naar drie speeldagen. Hierdoor worden de eerste en twee ronde partijen op vrijdagmiddag gespeeld. Voor sommige Premier League Darts-spelers waaronder Raymond van Barneveld zal dit dus een korte nacht worden, want donderdagavond spelen ze nog op het podium in Exeter. Enige voordeel is dat dit nog geen vijftig kilometer van Minehead is. Daarnaast werd er voor iedere edities tot en met de tweede ronde geloot, waarna de open loting voor de derde ronde op televisie volgde. Deze ronde is nu ook al geloot, de verdere ronden worden wel zoals normaal open geloot.

Lange weg voor Van Barneveld

De top-32 van de UK Open Order of Merit stroomt pas in de derde ronde in, nummer 33 tot en met 64 in de tweede ronde. Van Barneveld viel hierbuiten, waardoor hij al in de eerste ronde moet spelen. Op het hoofdpodium treft hij Tony Broughton. In de tweede ronde wacht Martin Stead, Alan Casey of Dean Reynolds. Wanneer hij deze partijen over de best-of-9-legs doorkomt wacht in de derde ronde Dave Weston, Mick Baker of Mick Todd. Op papier mag dit voor Barney geen probleem opleveren. Ook Benito van de Pas moet bij zijn debuut in de eerste ronde beginnen. Hij treft Doug Thompson. Om de vrijdag te overleven moet hij daarna ook mogelijk afrekenen met John Part of Paul Hogan.

Lastige loting Klaasen

Direct in de tweede ronde zitten Klaasen en Dirk van Duijvenbode. Klaasen heeft het niet getroffen met een duel met Henderson. Wanneer de wiebelende Schot wordt geklopt wacht in de derde ronde nog een zwaardere klus in Andy Hamilton. The Hammer stond vorig jaar nog in de finale van de UK Open. Van Duijvenbode treft John Bowles en in de avond bij een zege één van de vijf spelers onder wie oude bekende Lionel Sams.

Mogelijk revanche voor Van Gerwen

Voor Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Christian Kist begint de UK Open Darts pas in de derde ronde. Mighty Mike krijgt mogelijk revanche tegen James Hubbard. In 2012 verloor hij nog van Hubbard in de finale van het World Youth Darts Championship. Van der Voort is de laatste periode in topvorm en stond al eens in de finale van de UK Open. Zijn eerste partij is mogelijk tegen een lastige klant: Darren Webster. Dan zal hij wel eerst moeten winnen van Mark Cox of de Canadees Shaun Narain. Kist ontmoet Glenn Spearing, Antonio Alcinas, Matt Edgar of Matt Clark.

Delen:

More in UK Open