Connect with us

Pro Tour

Painter en Ashton komen één zege tekort voor tourkaart

Kevin Painter WK Darts 2017

De slotdag van Q-School draaide uiteindelijk vooral om de spelers die het nét niet hebben gehaald. Glen Durrant is de meest aansprekende naam die een tourkaart won op Q-School, naast onder meer Joe Murnan, Adrian Gray, Dave Pallett, Conan Whitehead, Barrie Bates en Kirk Shepherd. Degene die net misgrepen vielen vooral op.

Ashton is dichtbij sensatie

Vorige maand deden er twee dames mee aan het PDC WK doordat er voor het eerst twee qualifiers werden georganiseerd voor dames. De beste dames waren nu ook aanwezig op Q-School en dat leverde vuurwerk op. Lisa Ashton liet zien waartoe ze in staat is en kwam uiteindelijk één zege tekort voor een tourkaart. Ze won vandaag vijf wedstrijden op rij, maar Nathan Rafferty maakte een einde aan de opmars. Met een gemiddelde van 93,5 verloor Ashton met 2-5 en kwam na dertien zeges uit op negen punten op de ranking. Het is goed voor plaats twintig, met één zege meer had ze een ticket gepakt.

Painter staat voor grote keuze

Datzelfde kan uiteindelijk gezegd worden voor Kevin Painter. The Artist viel buiten de top-64 en leek zich terug te gaan knokken. Na drie moeizame dagen stond hij nu in de finale. Daarin kon hij zijn goede niveau niet vasthouden en verloor van Kirk Shepherd met 5-2. Zo staat Painter voor de keuze of hij zich gaat richten op de Challenge Tour of misschien ook het BDO-circuit af te gaan lopen. Wes Newton en Andy Hamilton maakten die laatste keuze vorig jaar en haalden Lakeside. Een rentree bij de PDC zit er nog niet in, want ze hebben allebei op Q-School weinig klaar kunnen spelen. Andere bekenden die niet slaagden in Wigan waren onder meer Cameron Menzies, Callan Rydz, Barry Lynn, Royden Lam, Colin Osborne, Brian Woods, John Part, Andy Jenkins, Diogo Portela, Robbie Green, Steve Hine, Andrew Gilding, Jamie Caven en Richie Burnett.

BDO’ers wisselend

Naast Durrant wisten deze dagen ook Mark McGeeney, Scott Baker en Conan Whitehead een tourkaart te verdienen nadat ze een week geleden nog op Lakeside speelden. Zij maken daarmee de overstap van de BDO naar de PDC. Dit is nog de vraag voor Jim Williams en Scott Waites. Williams was twee dagen uitstekend onderweg, maar twee vroege nederlagen op zaterdag en zondag zorgden ervoor dat hij geen tourkaart verdiende. Waites stelde ernstig teleur en won verdeeld over vier dagen slechts vijf partijen. Ze kunnen wel naar Challenge Tour, maar of ze dit doen is nog niet bekend.

De 19 Britse Q-School winaars

Jamie Hughes, Harry Ward, Mark McGeeney, Reece Robinson, Nathan Derry, Matt Clark, Kirk Shepherd, Scott Baker, Jonathan Worsley, Carl Wilkinson, Glen Durrant, Gavin Carlin, Joe Murnan, Adrian Gray, Andy Boulton, Jamie Bain, Dave Pallett, Conan Whitehead, Barrie Bates

Delen:

Meer over Pro Tour