Connect with us

World Grand Prix

Part, Hamilton en Jenkins laten zich niet verrassen

De tweede dag van de World Grand Prix heeft geen enkele verrassing opgeleverd. De op papier favorieten wisten hun partij ook overtuigend te winnen. Wereldkampioen John Part kende geen genade voor de haperende Chris Mason en dat was ook het geval voor Terry Jenkins. The Bull moet een finaleplaats van de afgelopen twee jaar verdedigen en wist de Ier Mick McGowan in eigen huis te verslaan. Jacko Berry zorgde voor een Iers feestje.

Mark Walsh – Steve Beaton 2-1
Mark Walsh heeft zijn goede jaar weten door te trekken door ook de tweede ronde in Ierland te bereiken. De Engelsman is vanaf het moment dat hij darteritus heeft overwonnen weer aan het opklimmen in het circuit. Beaton deed ook van zich spreken door vooral Phil Taylor een aantal maal in de problemen te brengen. De voormalig winnaar van Lakeside moest na drie verloren legs aan een inhaalrace beginnen. Daar leek hij in Dublin aardig in te slagen, want hij dwong een derde set af. Daarn was Walsh alleen duidelijk te sterk.

Andy Hamilton – Andy Smith 2-1

Hamilton is ontsnapt tegen The Pieman. Andy Smith had het betere van het spel en verdiende eigenlijk ook de zege. Met onder meer drie maximale scores speelde hij een prima partij, alleen afmaken bleek een groot probleem. Doordat hij dubbels begon te missen kwam Hamilton in de beslissende derde set goed weg. Hij mag het nu opnemen tegen Robert Thornton. In de vierde leg van de derde set miste Smith op dubbel-19. Hamilton was ter plaatse om direct toe te slaan voor een 112-finish en de partij.

John Part – Chris Mason 2-0

Voor de huidige wereldkampioen was er geen enkel moment een probleem. Chris Mason begon nog aardig door twee van de eerste drie legs te pakken. Op de diverse vloertoernooien had de darter uit Stoke-on-Trent ook goede resultaten weten te boeken, maar op het podium stond hij vooral tegen zichzelf te spelen. Toen de triples even niet vielen ging hij zich aan alles storen en had Part een makkie. De Canadees kon zonder zich echt in te spannen doorstomen naar de overwinning en de tweede ronden.

Jacko Barry – Brendan Dolan 2-1
Een strijd tussen Ierland en Noord-Ierland en tevens een duel tussen twee darters die erg blij waren met de loting. Het verschil tussen de twee darters was minimaal en zo werden de volle vijftien legs gespeeld. Dolan pakte de eerste set, maar kon daarna niet doordrukken. Barry pakte de tweede set door een 144-finish uit te gooien en kwam ook in de allesbeslissende leg het beste uit de verf. Met een volle zaal in Dublin achter zich wist hij zijn zenuwen bij elkaar te houden en gooide dubbel-6 uit.

Terry Jenkins – Mick McGowan 2-0
Jenkins heeft een hoop ponden te verdedigen in Ierland, want in de afgelopen twee jaar stond hij in de finale. Dit seizoen wil het voor The Bull nog niet zo lukken, want winnen blijkt een groot probleem. Het loopt simpelweg niet bij de Engelsman, maar dat was vanavond in Dublin heel anders. Hij opende met een score van 160 en denderde door zijn partij. De tegenstander van Ier McGowan was zo weinig dat ook slordigheidsfoutjes niet werden afgestraft. Zo vergat Jenkins onder meer tweemaal dat hij de leg met een dubbel moest winnen, maar stond ondanks dat geen set af.

Colin Osborne – John MaGowan 2-1
De afsluitende partij van de eerste ronde kon het nog aanwezige publiek in Dublin niet warm krijgen. Osborne kon zijn normale niveau niet halen en ook de inmiddels 67-jarige MaGowan wist geen opzienbarende prestaties neerzetten. In Veldhoven gooide hij twee maanden geleden nog een negendarter, maar kwam daar ditmaal niet eens bij in de buurt. De Noord-Ier pakte nog de eerste set, daarna nam Osborne de leiding over. Hij won zes van de volgende zeven legs en won de partij. Hij mag zich daardoor nu opmaken voor een treffen met Phil Taylor.

Delen:

Meer over World Grand Prix