Connect with us

Asian Tour

Paul Lim krijgt nieuwe kans op negendarter op PDC WK

Paul Lim PDC WK Darts 2018

Paul Lim zal in december opnieuw deelnemen aan het PDC World Darts Championship. De levende legende gooide in 1990 als allereerste speler ooit op een WK een negendarter op Lakeside (de toenmalige Embassy). Vorig jaar scheelde het een haar of hij had het kunstje herhaald.

Alleen dubbel-12 viel niet

In de tweede ronde ging Lim eraf tegen Gary Anderson, maar zorgde wel voor het hoogtepunt. Na scores van 177 en 180 gooide hij nog eens twee keer triple-20. De negende dart viel net onder de dubbel-12 waardoor het sprookje uitbleef. Dit jaar mag hij het opnieuw proberen dankzij zijn prestaties op de Asian Tour.

Vier tickets te vergeven

De Asian Tour is dit jaar in het leven geroepen en kende een zeer succesvol debuut. De top-4 van de ranglijst mocht na het seizoen afreizen naar het wereldkampioenschap, maar dit werd uiteindelijk de top-5. Seigo Asada won namelijk tussentijds de Japanse Qualifier. Hij eindigde ook als tweede op de Asian Tour, maar het WK-ticket schoof door naar de nummer vijf. Het was het geluk van Lim, die namelijk als vijfde eindigde.

Filipijnen maken indruk

Lourence Ilagan werd zeer overtuigend winnaar van de Asian Tour. Hij verzamelde liefst 18.380 dollar en deed dat zonder alle toernooien deel te nemen. Hij verscheen acht van de tien toernooien, won er vier, stond in één finale en drie halve finales. Royden Lam eindigde als derde, vlak voor Noel Malicdem. Ook deze Filipijn deed van zich spreken door onder meer een negendarter te gooien. Samen met Asada zullen ze Azië vertegenwoordigen in Londen op het WK en een Chinees en een Indiër. De nationale qualifiers in deze landen moeten nog worden gehouden.

De bijna 9-darter van Paul Lim

Paul Lim Nine-Dart attempt

The World Championship wouldn't be the same without Paul Lim!The 64-year-old has qualified once again… Last year, he nearly hit one of the greatest nine-darters of all time!

Geplaatst door Professional Darts Corporation op Donderdag 18 oktober 2018

Delen:

Meer over Asian Tour