Connect with us

World Darts Championship

Paul Lim stunt door Webster uit het WK te gooien

Paul Lim heeft voor een sensatie gezorgd door Mark Webster uit het PDC World Darts Championship te gooien. De openingsset ging naar Webster, maar daarna kwam de Welshman onder druk te staan. Webby overleefde en matchdarts in de vierde set en dwong vervolgens nog een vijfde set af. Daarin sloeg Lim alsnog toe met finishes van 89 en 114 om de stunt te voltooien. In de tweede ronde wacht Gary Anderson.

Paar sterke finishes

Lim speelde in de voorronde een apart duel. Hij won het kwalificatietoernooi in Zuid-West Azië als speler uit Singapore, terwijl Kai Fan Leung uit Hongkong de variant in Noord-Oost won. De twee wonen echter allebei in Hongkong en trainen ook regelmatig samen. Ze wilden dan ook samen gaan reizen naar het WK, tot de loting naar buiten kwam. Lim bleek in de onderlinge confrontatie vooral scorend veel sterker. Hij combineerde dat in de eerste set met finishes van 78 en 118, om het in de tweede set af te maken met een sterke 13-darter.

Lim bijt zich helemaal vast in het duel

2017 was voor Webster opnieuw een moeizaam jaar, waarin hij wel steeds minder last heeft gekregen van zijn problemen met darteritus. De vorm is er alleen nog niet en dat was ook te zien tegen Lim. De Welshman opende nog wel met twee 13-darters in zijn eigen leg, daarna gaf hij Lim toch kansen. Die pakte de zestiger niet en met zijn vijfde setpijl was het eindelijk raak voor setwinst. De Welshman ging verder met een 10-darter, gecounterd door een 13-darter en de 12-darter voor de break. Webster vocht zich terug met zijn 13-darter, alleen de linkshander kon in zijn eigen leg geen triples vinden. Zo gooide Lim alweer een 13-darter om de stand gelijk te trekken.

Knotsgek slot

In de derde set gingen alle vijf de legs naar degene die de leg mocht beginnen. Zo kwam Lim op een 1-2-voorsprong in sets en stond Webster met zijn rug tegen de muur. De Welshman stond in zijn eigen leg op 24 en kreeg toch weer een 80-finish te verwerken. Hij kreeg wel de kans om terug te slaan, maar miste een volle beurt op tops. Zo kreeg Lim zijn eerste kans om de klus te klaren vanaf 90, alleen gooide hij zijn eerste matchdart aan de binnenkant van de dubbel-15. IJskoud poetste Webster nu 77 weg replica watches en pakte ook de volgende twee legs om een vijfde set af te dwingen. Dat deed hij zeer sterk, maar kreeg de volgende twee legs niet in vijf beurten uitgegooid. Lim sloeg toe met finishes van 89 en 114, om het daarna wel af te maken.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship