Connect with us

Pro Tour

Payne pakt verrassende titel met nieuwe dreun voor Wright

Josh Payne Darts PDC

Josh Payne heeft een uitmuntende week. Donderdag werd deelname aan de Grand Slam of Darts definitief en nu pakte de jonge Engelsman in Milton Keynes zijn tweede titel bij de PDC. Op het twaalfde Players Championship won Payne in de finale van Peter Wright, wat gelijk een flinke dreun was voor Snakebite.

Payne komt er weer aan

Na een uitmuntende start bij de grote mannen had Payne veel moeite om een vervolg te geven. Vorig jaar haalde hij wel de finale van het PDC World Youth Championship, waarin Dimitri Van den Bergh te sterk was. Nu won de 24-jarige voor de tweede keer een vloertoernooi. Steve West, Zoran Lerchbacher, Christian Kist, Mervyn King, Jonny Clayton en Ian White waren al een indrukwekkende rijtje namen die werden verslagen om de finale te bereiken.

Wright staat nog altijd op nul titels

Daarin wachtte Peter Wright, die de torenhoge favoriet was. Snakebite stond zaterdag al in de halve finale en kwam nu tot aan de eindstrijd via Martin Schindler, Jan Dekker, Paul Nicholson, Steve Beaton, Ricky Evans en Brendan Dolan. De finale ging in evenwicht richting met Payne telkens aan de leiding. Met een 161-finish dwong Wright een elfde leg af, alleen die ging naar Payne. Zo zit de nummer twee van de wereld nog altijd zonder titel in 2018 en dat terwijl hij zichzelf als doel had gesteld om minimaal twintig toernooien te gaan winnen. Payne was na afloop opgelucht. “Het harde werken is zich aan het uitbetalen. Vorig jaar was voor mij erg zwaar en daarop ben ik er echt voor gaan leven. Dat het zich nu begint uit te betalen maakt mij erg blij.”

De Zwaan beste Nederlander

Jeffrey de Zwaan was de beste Nederlander in Milton Keynes. The Black Cobra haalde de laatste-16, waarin Dolan met 6-3 te sterk bleek. De Noord-Ier kende een opvallend sterk weekend en lijkt net op tijd in vorm voor de World Cup. Jeffrey de Graaf en Christian Kist haalden de derde ronde, voor de rest van de Nederlanders was het vroeg gedaan.

Delen:

Meer over Pro Tour