Connect with us

Players Championship Finals

PC Finals Loting: Kraker Anderson – Taylor, Van Gerwen – Brown

De Players Championship Finals is door de eigen ranking altijd goed voor opvallende lotingen. Dat geldt ook voor de editie van 2015. Titelverdediger Gary Anderson heeft namelijk een loodzware klus, hij moet al in de eerste ronde aantreden tegen Phil Taylor.

ProTour Order of Merit

De ranglijst voor de Players Championship Finals wordt gebaseerd op de ProTour Order of Merit. De verdiensten van de spelers in 2015 op de European Tour-events, de Players Championships en de UK Open Qualifiers worden bij elkaar opgeteld. Vervolgens speelt nummer één van de ranglijst in de eerste ronde tegen nummer 32. Zo opent Michael van Gerwen tegen Keegan Brown, die zich op het nippertje plaatste. Anderson en Taylor speelden dit jaar weinig op de ProTour en eindigden daardoor als nummer 12 en 21. Dat koppelt ze wel aan elkaar voor de eerste ronde.

Vijf Nederlanders

Onder de 32 spelers zijn opnieuw liefst vijf Nederlanders. Na Van Gerwen wist Jelle Klaasen de hoogste klassering te bereiken met de tiende plaats. Hij opent tegen Gerwyn Price. Benito van de Pas (13) en Vincent van der Voort (17) kenden ook een goed jaar op de Tour. Zij mogen aan de bak tegen Stephen Bunting en Justin Pipe. Raymond van Barneveld stond lange tijd ver buiten de top-32, maar wist de laatste maanden een goede reeks neer te zetten. Zo stond hij in een finale van een Players Championship en bereikte drie European Tours. Het bracht hem alweer naar stek 26 en een eerste ronde tegen Ian White. Ook zijn er een aantal opvallende afwezigen. Zo is Andrew Gilding de laatste maanden in een vrije val terecht gekomen, waardoor Goldfinger als 33ste eindigde. Ook talenten Max Hopp en Rowby-John Rodriguez kwamen net te kort, net zoals Nederlander Christian Kist. De Spanjaard Cristo Reyes kon een goed eerste jaar op de Tour ook net niet belonen. Oud-winnaar Kevin Painter, Kyle Anderson, James Wilson, Andy Hamilton, Andy Smith, Dean Winstanley en Wes Newton (slechts 64e…) kwamen zelfs heel veel tekort.

Loting Players Championships Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals