Connect with us

European Tour

PDC Kalender 2016: Extra EuroTour; alle tv-toernooien blijven staan

De kalender voor 2016 van de PDC is nog voller dan de afgelopen jaren. Het enorme succes van de European Tour zorgt ervoor dat er komend jaar een tiende toernooi zal worden gehouden. De start hiervan is in Nederland, van 12 tot en met 14 februari wordt er net zoals dit jaar gespeeld in Venray. Verder staan alle grote televisietoernooien weer op de rol.

European Tour

In 2012 werd de Europese Tour geïntroduceerd met vijf toernooien. In 2013 en 2014 werden er acht toernooien gehouden en dit jaar al negen. Daar komt nu dus een tiende stop bij in Hamburg. Een gunstige ontwikkeling voor de Nederlandse spelers is dat er in Venray op 11 februari een kwalificatietoernooi is voor de eerste drie Tours. Behalve plaatsing voor Venray kunnen de Nederlandse darters zonder ver te reizen dus ook gelijk startbewijzen verdienen voor München en Gibraltar. Opvallend is wel dat de EuroTours minder in het voorjaar worden gespeeld. In februari en maart zijn de eerste twee, daarna gaat het pas verder in mei (2), juni (1), juli (1), september (3) en oktober (1). Het European Championship is opnieuw in België, ditmaal van 28 tot en met 30 oktober.

Zelfde tv-toernooien, meer kansen voor de jeugd

Op de kalender zijn verder geen grote verschuivingen te noteren. Alle televisietoernooien staan ingepland, op dezelfde locatie en in dezelfde periode van het jaar. Zo wordt er dus weer gestreden op The Masters, de UK Open, World Matchplay, World Grand Prix, Grand Slam of Darts, European Championship, Players Championship Finals en het wereldkampioenschap. De toernooien van de World Series of Darts zijn nog niet ingepland. Naast de tv-toernooien en de Europese tour zijn er opnieuw twintig Players Championships en zestien toernooien voor de Challenge Tour (voor degene die geen Tourkaart hebben gewonnen). Voor de jeugdspelers is er wel een uitbreiding. De Development Tour krijgt een vijfde weekend en dus in totaal twintig toernooien. Naast vier stops in Engeland zal er op 23 en 24 april ook gespeeld worden in het Duitse Müllheim.

Delen:

Meer over European Tour