Connect with us

Laatste Nieuws

PDC Kalender 2020: Nederlandse toernooi in Leeuwarden

Leeuwarden is de opvallende nieuwe stop op de PDC-kalender. De afgelopen jaren werden toernooi in Nederland in Veldhoven, Zwolle en Maastricht gespeeld. Nu wordt Friesland aangedaan voor een European Tour én twee Players Championships.

Feestweek in september

In september is het raak in Leeuwarden. Van 11 tot en met 13 september wordt het tiende European Tour-event in de Friese stad gehouden. Daarna volgt midweeks Players Championship 25 en 26 in Leeuwarden. Sinds de entree van de European Tour zijn dit de eerste vloertoernooien van de PDC die in Nederland worden gehouden.

Geen grote wijzigingen

De kalender voor 202 bevat geen opvallende grote wijzigingen. De televisietoernooien staan allemaal weer op de kalender, op de locaties waar deze al worden gehouden. Alleen voor de World Series of Darts Finals is het nog de vraag wat de locatie zal zijn. In 2019 wordt non ranking event gehouden in Amsterdam.

Minder Euro Tour’s, nog meer Duitse focus

Opvallend is wel dat er maar twaalf in plaats van dertien toernooien voor de European Tour worden gespeeld. En ook opvallend is dat Duitsland nog meer de focus krijgt. Van de twaalf toernooien zijn er minimaal zeven en mogelijk acht in Duitsland. Alleen Leeuwarden, Boedapest, Graz en Gibraltar zijn buiten Duitsland gepland. Daarbij is Boedapest nieuw, het is het eerste PDC-toernooi ooit in Hongarije. Opvallend is dat zowel Kopenhagen als Praag, ondanks succesvolle toernooien dit jaar, zijn komen te vervallen. De locatie van Euro Tour 12 is nog onbekend.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws