Connect with us

Laatste Nieuws

PDC komt met bizarre statistieken Van Gerwen, Taylor en Bristow

Michael van Gerwen Phil Taylor Premier League Ahoy

Michael van Gerwen is afgelopen week 30 jaar geworden. Voor de PDC een moment om de grootste darters allertijden naast elkaar te zetten. Daar kwamen bizarre cijfers uit, want het aantal titels dat MvG al heeft vergaard is buitenaards.

Karrenvracht aan titels

Op het moment dat Van Gerwen dertig werd had hij al drie wereldtitels achter zijn naam staan, liefst 47 televisietitels en een krankzinnig aantal van 122 toernooizeges. Dat aantal wordt helemaal bizar als je ziet hoeveel Phil Taylor op dat moment pas had gewonnen. The Power begon zijn carrière veel later en had dan ook pas één wereldtitel op zak en zes toernooizeges.

Prestaties Bristow in perspectief nog indrukwekkender

In de jaren die volgden zou Taylor de dartssport compleet gaan domineren, maar op jonge leeftijd was hij dus nog lang niet zover als Van Gerwen. De vorig jaar op 60-jarige leeftijd overleden Eric Bristow was wel al jong succesvol. Hij had op zijn dertigste al vijf wereldtitels en ook al 27 televisietitels. Dit aantal is eigenlijk indrukwekkender dan de 47 van Van Gerwen, simpelweg omdat er in de jaren tachtig veel minder televisietoernooien werden gehouden.

Happy Birthday MvG! 💚Here's how Michael van Gerwen compares with 16-time World Champion Phil Taylor and the late, great Eric Bristow when they turned 30…

Geplaatst door Professional Darts Corporation op Donderdag 25 april 2019

Delen:

Meer over Laatste Nieuws