Connect with us

Pro Tour

PDC mede-oprichter Tommy Cox overleden

Tommy Cox PDC

Tommy Cox is woensdagochtend overleden. De mede-oprichter van de PDC is ruim twintig jaar toernooidirecteur geweest bij de Professional Darts Corporation en in 2010 werd hij toegevoegd aan de PDC Hall of Fame. Na een kort ziekbed is hij overleden.

Toernooidirecteur

Zijn zoon Neil Cox bracht het nieuws naar buiten dat zijn vader Tommy na een korte strijd met alvleesklierkanker is overleden, omringd door zijn familie. Cox was in het verleden actief als spelersmanager, om in 1993 betrokken te zijn bij de afsplitsing van de BDO en de toenmalige World Darts Council (nu de PDC). Hij nam de rol van toernooidirecteur op zich en zou deze functie twintig jaar bekleden. In 2015 deed hij een stap terug.

Extreem treurige dag

“Dit is een extreem treurige dag voor iedereen binnen de PDC”, zo laat voorzitter Barry Hearn weten. “De bijdrage van Tommy aan onze organisatie kan nooit worden onderschat en vooral niet worden vergeten. Hij was bekend en gerespecteerd binnen de sport en trots op de wereldwijde groei van de PDC. Tommy was één van de redenen waarom ik betrokken raakte bij darts en dat is iets dat ik nooit ga vergeten.”

Delen:

Meer over Pro Tour