Connect with us

World Cup of Darts

PDC negeert wens van spelers: “Totaal geen gespreksonderwerp”

PDC World Cup of Darts Schotland

De PDC World Cup of Darts levert ieder jaar verrassingen op en ditmaal zelfs een zeer verrassende finalist met Ierland. De Schotten pakten voor de eerste keer de titel, maar toch was er veel gemor. Het format lijkt zijn langste tijd gehad, want er worden veel te weinig koppelpartijen gespeeld.

Amper koppelpartijen

De eerste ronde van de World Cup of Darts wordt in koppels gespeeld en levert direct veel spannende partijen plus verrassingen op. Daarna veranderd het format en worden er eerst twee singlepartijen gespeeld. Van de veertien wedstrijden tot aan de finale werden er slechts in vier koppelpartijen gespeeld. Volgers lieten de afgelopen jaren al weten graag te zien dat er veel meer nadruk zou komen te liggen op de koppels. Dit jaar sloten de spelers zich daar massaal bij aan. De PDC denkt daar echter blijkbaar anders over.

Niet goed voor niveau

PDC bestuurder Rod Harrington was zeer uitgesproken over de situatie tegenover LiveDarts TV. “Op dit moment is dit bij ons totaal geen gespreksonderwerp. Misschien komt het op tafel bij de volgende boardmeeting. Persoonlijk denk ik dat het niveau niet zo goed zal zijn als we over gaan op koppels. Het kan rommelig worden als we lange partijen gaan spelen, juist het korte format werkt.”

Kijkers thuis willen dit niet

Harrington voegt er nog een tegenstrijdige opmerking aan toe aangezien veel spelers wel aangeven te willen switchen. En daarbij komt ook de commerciële afweging om de hoek kijken. “Darters zijn in individualisten en de meeste kijkers thuis willen Michael van Gerwen tegen Gary Anderson zien en niet vier spelers op een podium.”

Delen:

More in World Cup of Darts