Connect with us

Pro Tour

PDC start met ruim opgezette Asian Tour

Paul Lim PDC WK Darts 2018

De wereldwijde uitbreiding van de PDC heeft weer een nieuwe vleugel gekregen, want in dit jaar zal er voor het eerst een Asian Tour worden gehouden. In totaal zijn er zes weekenden waarin verspreid door Azië gespeeld zal worden. De inzet is hoog met naast het prijzengeld op ieder toernooi ook vier tickets voor het PDC World Darts Championship 2019.

Succes Paul Lim en World Series

De afgelopen jaren zijn er al World Series-events gehouden in Japan en China. Hierbij zijn de toppers van de PDC in actie gekomen en speelden tegen de beste Aziatische spelers. Op de PDC World Cup of Darts hebben zowel Hongkong als Singapore al voor een aantal verrassingen gezorgd. Ieder jaar worden er ook telkens spelers uit dit werelddeel uitgenodigd voor het wereldkampioenschap, maar een groot succes bracht dat nog niet. Afgelopen december was dat anders, want Paul Lim versloeg Mark Webster en gooide tegen Gary Anderson bijna een negendarter. De Aziatische spelers plaatsten zich tot dusver via regionale qualifiers, nu wordt er dus ook een Asian Tour gehouden.

Start in Zuid-Afrika

Op 10 en 11 maart zal het startschot worden gegeven in het Zuid-Koreaanse Seoul. Daarna wordt er ook gespeeld in Mcao, Kobe, Kuala Lumpur en Taipei. De datum en locatie van het zesde en laatste weekend is nog niet vastgelegd. In ieder weekend worden er twee toernooien gehouden met telkens 10.000 dollar aan prijzengeld, de winnaar van ieder toernooi gaat naar huis met 3.600 dollar. Aan het einde van het seizoen wordt er gestreden om vier tickets voor het wereldkampioenschap. Of er ook nog regionale qualifiers worden gehouden is op dit moment nog niet bekend. De PDC heeft al wel aangekondigd dat het aantal deelnemers op het WK van 2019 zal uitbreiden.

Delen:

Meer over Pro Tour