Connect with us

World Series of Darts

PDC waagt nieuwe poging in Las Vegas met World Series

Barry Hearn PDC Darts

De droom om in de Verenigde Staten door te breken heeft de PDC nog altijd niet opgegeven. In 2017 zal de World Series of Darts namelijk ook naar Las Vegas gaan. Van 13 tot en met 15 juli zullen acht darters in het Tropicana Casino Hotel Resort de strijd aan gaan met acht spelers uit de Verenigde Staten.

Opnieuw naar Las Vegas

Van 2003 tot en met 2009 werd er al een televisietoernooi in de Verenigde Staten gehouden. De Las Vegas Desert Classic was bij de spelers populair. Het werd namelijk gecombineerd met een aantal vloertoernooien, waardoor het in de zomermaanden gelijk een mooie trip was. De populariteit in Amerika groeide echter niet. Er werden in de jaren daarop nog diverse pogingen gedaan met een US Open, maar het grote publiek werd niet bereikt. Door middel van de World Series of Darts wil de PDC een nieuwe poging wagen.

Amerikaan moet doorbreken

Daarmee is het toernooi te vergelijken met de pogingen in China om de sport populair te maken. Dit jaar werd voor het eerst Shanghai aangegaan. Voorzitter Barry Hearn liet toen al weten dat de stop in China echt bedoeld is voor de toekomst, hij sprak al een tien jaren plan. In de Verenigde Staten zal het niet anders zijn, want met name spelers uit de Verenigde Staten zullen moeten doorbreken. Want in de ogen van Hearn gaan Amerikanen pas echt geïnteresseerd raken in een sport als er een Amerikaan mee doet om de prijzen.

Nog een extra toernooi op World Series

De World Series of Darts begint inmiddels een zware belasting te worden op de kalender van de PDC. De acht spelers reizen dit jaar al langs Dubai, Nieuw-Zeeland, China, Japan en Australië, de zes toernooien waren verdeeld over drie blokken. Hearn gaf in China aan dat er maximaal één toernooi bij zou komen, dat is nu dus in Las Vegas. Las Vegas ligt niet bepaald op de route en een week na dit event begint de World Matchplay, dit jaar was dit ook het geval met de World Series in Japan.

Delen:

Meer over World Series of Darts