Connect with us

World Darts Championship

PDC WK Darts: Barney duwt McDine gestaag van het podium

Raymond van Barneveld PDC WK DartsRaymond van Barneveld heeft zonder kleerscheuren de derde ronde van het PDC World Darts Championship bereikt. Barney bleek in Alexandra Palace te sterk voor Kevin McDine. SupaMc kreeg vijf legs op rij om zijn oren voor hij zelf vanuit het niets de tweede set pakte. Dat bleek ook gelijk de enige. Van Barneveld denderde door met onder meer tien 180’ers richting een 4-1-overwinning. Donderdagavond staat hij in de derde ronde tegenover Colin Osborne.

Van Barneveld mocht de partij beginnen en deed dat met een 140-score. De eerste pijl naar de dubbel-8 was gelijk raak en hij opende zijn tweede leg met een 180’er. Een tweede volgde nog in dezelfde leg, om vijf pijlen te missen op de dubbels. McDine profiteerde niet, waardoor dubbel-5 alsnog goed was voor 2-0. De derde leg opende Van Barneveld alweer met zijn derde 180’er en met een 71-finish was de eerste set al binnen.

McDine ging langzaam mee in het hoge tempo van de Nederlander. Hij gooide zijn eerste maximale score in de derde leg van de eerste set en vond ook in zijn eigen leg een 180’er. Toch was het Van Barneveld die als eerste op een dubbel mocht aanleggen en direct tops vond voor de break. De vierde 180’er en dubbel-5¬†brachten de stand naar 2-0. Ook in de derde leg gooide Barney een maximale score, maar kon SupaMc via dubbel-10 zijn eerste leg op het bord brengen. De triples wilden even niet vallen voor de Nederlander, waardoor McDine zomaar een 88-finish kon noteren voor 2-2. In de vijfde leg herstelde Van Barneveld door met zijn zesde 180’er te beginnen, het was echter te laat. McDine had zijn ritme echt gevonden en vond dubbel-16 voor een verrassende 1-1.

De Engelsman denderde door, want met een 95-finish gooide hij direct weer een break binnen. Daarna liet SupaMc Barney flink ontsnappen. De tweede leg mocht de Nederlander na veel moeite op dubbel-1 pakken en zag McDine dubbel-16 missen voor een 108-finish. In de vierde leg gaf hij geen tweede kans weg door 70 met twee pijlen weg te werken, Van Barneveld pakte vervolgens met een 121-finish alsnog de set (2-1).

Barney bleef de druk opvoeren op McDine en gooide in de tweede leg zijn negende en tiende 180’er. Het publiek ging al staan voor een negendarter, zover kwam het niet. Hij gooide dubbel-8 voor een 12-darter. Tops wilde net niet vallen voor een 117-finish, waardoor McDine zijn eigen leg wist te houden en volgde er voor de derde maal op rij een vijfde leg. Daarin werd de druk voor McDine te veel. Barney gooide tweemaal 140 en pakte de set met zijn eerste pijl op tops: 3-1. Vanaf dat moment was het snel gedaan. Dubbel-16 bracht Van Barneveld op 1-0 en een keurige 94-finish bracht de beslissende break. Hij kreeg zes darts vanaf 170 en vond de eerste triple-20. Een tweede volgde niet, maar de beurt erna was dubbel-18 raak voor de zege.

Na afloop was Van Barneveld tevreden. “De eerste set was erg goed, daarna kwam Kevin fantastisch terug. Ik ben in mezelf blijven geloven en in mijn eigen legs kwam ik niet in de problemen. De 180’ers vlogen er lekker in en ik ben tevreden met mijn gemiddelde van ruim 98 per beurt.” Met zijn volgende opponent Osborne heeft hij nog een appeltje te schillen. “Ik verloor vorig jaar van hem op de UK Open, maar ik ben er klaar voor.”

Delen:

Meer over World Darts Championship