Connect with us

Negendarters

PDC WK Darts: Winstanley gooit negendarter tegen Fast Vinnie

Dean Winstanley heeft een negendarter gegooid tijdens zijn partij in de tweede ronde van het PDC World Darts Championship. In de derde leg van de derde set wist Over The Top twee keer 180 op rij te gooien, om te vervolgen met triple-20, triple-19 en dubbel-12. Opvallend genoeg had Winstanley tot op dat moment nog maar één leg weten te winnen.

Als een dolle over het toneel

Winstanley kwam zeer moeizaam op gang in de partij tegen Vincent van der Voort, die de eerste twee sets zonder ook maar een leg af te staan wist te winnen. Daarna begon ook Winstanley warm te draaien. In de derde leg ging hij echt los. Hij opende met een 180’er en prikte er ook een maximale score achteraan. Van der Voort bleef prima bij, want hij wist ook scores van 140 en 180 te gooien. Terugkomen mocht niet meer. Winstanley vond triple-20, triple-19 en dubbel-12 voor een negendarter. Als een dolle sprintte hij van het podium af, om daarna ook naar de andere kant van het grote podium in Alexandra Palace te vliegen.

Derde man die perfect is in Alexandra Palace

Raymond van Barneveld was de eerste die een negendarter gooide op het PDC World Darts Championship. Barney deed het daarna nogmaals, voor Adrian Lewis in de finale van het wereldkampioenschap van 2011 wist toe te slaan tegen Gary Anderson. Winstanley is de derde man die een negendarter weet te gooien in Alexandra Palace en het is de vierde op het wereldkampioenschap van de PDC. Paul Lim gooide de enige perfecte leg ooit op Lakeside. In totaal zijn er nu 33 negendarters gegooid op televisie. Winstanley verdient door zijn negen pijlen 15.000 pond. Mochten er tijdens het wereldkampioenschap nog meer darters een perfecte leg gooien dan moeten ze dit bedrag delen.

Delen:

Meer over Negendarters