Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup Darts: België verrast Finland

altBelgië heeft op overtuigende wijze de tweede ronde van de PDC World Cup Darts bereikt. Patrick Bulen en Rocco Maes waren te sterk voor het Finse duo. De eerste twee ronden worden in koppelpartijen best-of-11-legs vanaf 501 afgewerkt. Daarbij is het opvallend dat de verliezer de volgende leg mag beginnen, wat voor veel spanning zorgt. Anastasia Dobromyslova profiteerde daar goed van door te winnen van Gibraltar. Spanje en Zweden maakten veel indruk en kunnen wel eens voor een verrassing gaan zorgen.

Finland – België 2-6

Op papier was Finland met Kantele en Komula favoriet, ze werden afgetroefd door vooral zeer sterk spel van Patrick Bulen. Scorend was hij een klasse beter dan de Finse opponenten. Samen met het goede finishen van Rocco Maes wisten de Belgen een snelle overwinning te boeken. Bulen produceerde de eerste 180’er van het toernooi, weglopen wilde in het eerste deel nog niet lukken. Tot 2-3 was het een gelijkopgaande strijd, daarna konden de Finnen vooral op de dubbels nog maar weinig klaarspelen. In de tweede ronde staat België tegenover Canada.

Oostenrijk – Denemarken 6-4

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Denemarken. Vooral Vladimir Andersen speelde zeer sterk en liet zien een aanstormend talent te zijn. Hij bracht Denemarken op 0-3, daarna kwamen de Oostenrijkers pas op stoom. Mensur Suljovic begon de triple-20 te vinden en teamgenoot Maik Langendorf produceerde een schitterende 161-finish. Oostenrijk kon terugkomen en in de beslissende fase liet Per Laursen het voor de Denen volledig afweten door zoals hem vaker is overkomen opzichtig te falen op de dubbels. Oostenrijk profiteerde en Suljovic tekende voor de winst met een fraaie bulls-eye 85-finish.

Polen – Nieuw-Zeeland 2-6

Het hoogtepunt van de partij kwam eigenlijk al voor er ook maar een dart was gegooid. Philip Hazel trakteerde het publiek op een echte Haka. Daar moest hij duidelijk in de partij nog even van bijkomen, want door missers op de dubbels van de Kiwi’s liep Polen zomaar naar 2-0. De achterstand was echter snel omgebogen. Hazel ging sterker gooien en Warren Parry maakte de dubbels af. Tegelijkertijd liet voor Kcuik het afweten, zijn pijlen vlogen zowat over het hele bord heen. Nieuw-Zeeland speelt in de tweede ronde tegen Wales.

Rusland – Gibraltar 6-4

Dylan Duo en Dyson Parody leken namens Gibraltar voor een verrassing te gaan zorgen. Vooral Parody kwam sterk uit de startblokken, waar vooral Roman Konchikov het volledig liet afweten. Op de dubbels bleek de rossige Rus wel zijn mannetje te staan, waardoor Gibraltar niet weg kon lopen. Eenmaal de winst in het vizier begon het duo uit Gibraltar fouten te maken en werd Anastasia Dobromyslova steeds sterker. Zij noteerde haar eerste 180’er en klaarde de klus via dubbel-4 met haar eerste pijl.

Zweden – Slovenië 6-2

Het treffen tussen Zweden en Slovenië was met afstand het beste duel van de eerste ronde en dan met name het optreden van de Zweden Magnus Caris en Par Riihonen. Na een rappe 1-0 kwam Slovenië via een fraaie 146-finish van Osmann Kijamet nog op gelijke hoogte. Daarna denderde Zweden op indrukwekkende wijze aar een 6-2-zege. Vooral de vierde leg was sterk. Na vijf perfecte darts besloot Riihonen de leg met een 81-finish voor een 11-darter. In de laatste leg was een negendarter zelfs in beeld. Caris en Riihonen gooiden beide een 180’er, maar de zevende dart van Caris viel onder de triple-20. Hij miste twee beurten later zijn eerste drie matchdarts en ook Riihonen verprutste drie pijlen. De zevende dart op dubbel-8 was wel raak voor de winst. Weten de Scandinaviërs dit niveau vanavond te evenaren hebben ze een goede kans tegen de Verenigde Staten.

Spanje – Japan 6-3

Het verschil was voor Rodriguez en Alcinas snel gemaakt. De Spanjaarden liepen met een gemiddelde van 90 per beurt weg van de Japanners naar 5-1. Vooral Taro Yachi kon niet mee met het niveau, waar de Zuid-Europeanen optimaal van profiteerden. Haruki Muramatsu liet niet van zich horen met een fraaie 151-finish, waardoor het verschil werd teruggebracht tot 5-3. Via tops klaarde Rodriquez alsnog de klus waardoor de Spanjaarden in de tweede ronde mag aantreden tegen topfavoriet Engeland.

Ierland – Slowakije 6-3

Ierland was de grote favoriet tegen Slowakije, dat als laatste land mee mocht doen aan de World Cup. Een makkelijke partij werd het geen seconde. De Slowaken wisten de druk op de Ieren goed op te voeren. Mick McGowan speelde ver onder zijn niveau, zoals hij het hele jaar al moeite heeft om nog aan te haken. Daar tegenover staat het aanstormende talent William O’Connor. Hij wist de Ieren er dan ook doorheen te slepen. Met 4-3 op het bord gooide hij een 180’er en zorgde daarmee voor 5-3. Slowakije kreeg een volle hand op tops om de spanning terug te brengen, toen dat niet lukte klaarde O’Connor de klus.

Delen:

Meer over World Cup of Darts