Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup Darts: DreamTeam Taylor en Lewis op achterstand

PDC World Cup DartsDe tweede ronde van de PDC World Cup Darts wordt in twee delen afgewerkt. Vrijdagavond worden er twee single's gespeeld en zaterdagmiddag de dubbel. Voor de dubbelpartij zijn er twee punten te verdienen, voor de single's één. Bij een gelijke eindstand wordt er een sudden-death gespeeld.

Dit toernooi is in Nederland en België live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis)

Noord-Ierland – Denemarken 1-1

Brendan Dolan – Jann Hoffman 3-4
Dolan haalde de finale van de World Grand Prix, vanaf dat moment wil er nog maar weinig lukken bij de Noord-Ier. Ook tegen Hoffman ging het mis. De ervaren Deen speelde begin jaren negentig meerdere malen op Lakeside en is aan een rentree bezig. Vooralsnog succesvol. Hij zag Dolan vier matchdarts missen en sloeg toe via dubbel-3.

Michael Mansell – Per Laursen 4-1
Zowel Mansell als Laursen hadden veel moeite om op gang te komen, waarbij Mansell nog het meest constant bleek te zijn. Tussen vreemde missers door vond hij zijn dubbels, waar Laursen eerder op de dag zijn kruis al had verschoten in de eerste ronde. Met een 76-finish pakte Mansell de ruime zege, waardoor de winnaar van de koppelpartij door gaat naar de kwartfinale

België – Zweden 1-1

Kim Huybrechts – Dennis Nilsson 4-2
Huybrechts was veel te sterk voor de Zweed Nilsson, maar vergat het snel af te maken. De tweede leg ging naar Nilsson met een 140-finish, daarna miste Huybrechts tops voor de wedstrijd. Nilsson kon daardoor een tweede leg pakken, voor de Belg het alsnog afmaakte.

Kurt Van De Rijck – Magnus Caris 2-4
De blinkende vorm van Caris heeft de Zweed weer weten tonen. In de eerste ronde was hij al de de leider tegen Japan en gaf Kurt van de Rijck ook nauwelijks een kans. De enige haperingen waren er af en toe op de dubbels, zoals vaker het probleem van Caris. Hij was scorend echter zo ver weggelopen dat de Belg daar niet meer van kon profiteren.

Australië – Ierland 2-0

Simon Whitlock – Mick McGowan 4-1
Het niveauverschil tussen Whitlock en McGowan was wel erg groot. The Wizard is hersteld van zijn enkelbreuk en kan weer vrijuit bewegen. Dat was te zien aan zijn spel, want hij ging flitsend over het bord. In de tweede leg nam hij met een 180'er een voorschot voor 2-0 en in de vijfde leg klaarde de Aussie de klus met een 90-finish.

Paul Nicholson – William O'Connor 4-0
In de openingsleg miste O'Connor een kans op legwinst en was daarna gelijk gezien. Nicholson gaf gas met een 180'er en stond al rap op 3-0. In de vierde leg deed The Asset het even wat rustiger aan, daar wist O'Connor niet van te profiteren. Daarop stapte de Aussie gelijk in voor dubbel-8 en een klinkende zege.

Wales – Kroatië 2-0

Mark Webster – Tonci Restovic 4-0
Webster zal tijdens een PDC-toernooi net snel meer zo makkelijk een partij winnen. Webby had geen kind aan Restovic en hoefde aan de Kroaat zelfs geen enkele pijl op een dubbel af te staan. Webster maakte de partij dan ook al in de vierde leg af met een 80-finish.

Richie Burnett – Boris Krcmar 4-3
Krcmar wist tijdens de eerste ronde met onder meer een 135-finish indruk te maken en zette dat spel tegen Burnett door. De Kroaat pakte de tweede leg met een 158-finish en met een gemiddelde tegen de 100 per beurt liep hij naar 2-3. Vanaf dat moment zakte hij niveau iets weg en daar wist Burnett van te profiteren. Hij dwong een zevende leg af en daarin liep de Prince of Wales scorend weg. Dat gaf hem de ruimte om in alle rust tops uit te gooien.

Duitsland – Verenigde Staten 1-1

Jyhan Artut – Gary Mawson 4-3
Artut begon zinderend aan de partij, gesteund door het Duitse publiek in Hamburg. Hij nam een 2-0-voorsprong, maar tot twee keer toe wist Mawson knap terug te komen. In de zesde leg miste Artut een pijl op tops en dwong de Amerikaan een zevende leg af via dubbel-12. Daarin kwam Artut weer als eerste op een dubbel en miste dit keer niet op tops.

Bernd Roith – Darin Young 2-4
Waar Artut het beste uit zichzelf wist te persen, was dat voor Roith zeker niet het geval. Hij kon eigenlijk alleen maar toekijken en hopen op een foutje van Young. Die kwam er pas bij 0-3 op het bord. De boomlange Amerikaan miste vier pijlen voor de wedstrijd, waardoor de Duitser terug kon komen tot 2-3. Met een tweedart 76-finish pakte Young daarna alsnog de winst.

Schotland – Zuid-Afrika 2-0
Gary Anderson – Shawn Hogan 4-3
Zoals wel vaker had Anderson veel moeite om zijn dubbels te vinden en daar wist Hogan optimaal van te profiteren. Hij gooide 91- en 101-finishes voor een 0-3-voorsprong. Met de rug tegen de muur speelde Anderson drie ijzersterke legs en maakte er 3-3 van. In de beslissende leg kreeg Hogan één pijl op dubbel-12, maar liet hij de winst aan de Schot via tops.

Peter Wright – Devon Petersen 4-1
Werd op voorhand verwacht dat Anderson een makkelijke opgave zou hebben en Wright een moeilijke kluif, het bleek net andersom. Petersen kon alleen in de eerste twee legs zijn goede spel uit de eerste ronde tonen, daarna zakte hij ver weg. Wright wist daar optimaal van te profiteren en boekte via tops een duidelijke zege.

Engeland – Canada 0-2

Phil Taylor – Ken MacNeil 3-4
Onder de indruk van een partij met Taylor was MacNeil duidelijk niet, want hij pakte de eerste leg met een 111-finish. The Power bleef onder druk staan en zag de Canadees stoïcijns doorgooien. Dubbel-12 en tops brachten MacNeil zelfs naar 2-3 en in de zesde leg stond hij klaar op dubbel-16. Taylor wist zich te redden met een 68-finish voor 3-3. In de beslissende leg miste de Canadees bulls-eye voor een 170-finish, om dubbel-19 raak te gooien voor een sensationele zege.

Adrian Lewis – John Part 3-4
Adrian Lewis verging het tegen Part niet veel beter. Darth Maple speelde zeer overtuigend en kwam op een 1-3-voorsprong. Dat was het moment voor Lewis om gas te geven en de triple-20 zowat automatisch te vinden. Het was binnen een paar minuten weer 3-3, om daarna niet door te kunnen drukken. Lewis moest in de achtervolging en was kansloos toen Part een 140-finish gooide voor de zege.

Nederland – Oostenrijk 1-1
Raymond van Barneveld – Dietmar Burger 4-3 (klik hier voor verslag)
Vincent van der Voort – Mensur Suljovic 3-4 (klik hier voor verslag)

Delen:

Meer over World Cup of Darts