Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup Darts: Oranje heeft geen moeite met Duitsland

altTeam Nederland heeft overtuigend de groepsfase van de eerste PDC World Cup bereikt. In het noorden van Engeland bleken Raymond van Barneveld en Co Stompé in een koppelpartij veel te sterk voor het Duitse team: 6-2. Oranje kwam al snel op een 3-0-voorsprong en gaf deze geen moment meer uit handen. Zaterdagmiddag wordt er een groepsfase afgewerkt tegen Canada, Oostenrijk en de winnaar van het duel Australië – Ierland. De nummer één en twee plaatst zich vervolgens voor de halve finale van zondag.

De voorbereiding van de Nederlanders was niet optimaal. Hun vlucht werd donderdagavond geannuleerd, waardoor er even de angst was dat ze niet aan het toernooi mee konden doen. Uiteindelijk konden ze alsnog op het vliegtuig stappen op vrijdagavond en kwamen zeer vrolijk in Engeland aan. Dollend gingen ze ook richting het podium en begonnen zeer sterk. Stompé gooide direct een 180’er en Van Barneveld zorgde voor de dubbel: 1-0.

Duitsland werd vertegenwoordigd door Jyhan Artut en Andree Welge, die eigenlijk een partij in de eerste ronde hadden moeten spelen. Vanuit Praag vertrokken echter helemaal geen vliegtuigen, waardoor het Tsjechische team zich moest terugtrekken. De Duitsers kregen daardoor een vrije doorgang naar de tweede ronde. Ook in de tweede leg zorgde Stompé voor de hoge scores en maakte Barney het af via ditmaal dubbel-8: 2-0. De Duitsers hadden de kans om de derde leg te pakken, maar Artut wist single-9 niet te vinden. Van dat slippertje was het wederom Van Barneveld die profiteerde en met twee darts 50 wegpoetste.

Ondanks dat Duitsland iedere leg mocht beginnen, de verliezer mag namelijk op de World Cup iedere volgende leg beginnen, waren het de Nederlanders die de kansen kregen op de dubbels. Weer werd hetzelfde recept gebruikt. Stompé gaf de voorzet en Barney kopte hem ditmaal in via dubbel-9. Met 4-0 op het bord was daarmee de overwinning binnen en hoefde de Nederlandse brigade nog maar twee legs te noteren. Van Barneveld miste tops voor een 74-finish en daardoor kon Welge via dubbel-10 de eerste leg voor de Duitsers op het bord brengen. Stompé miste op zijn beurt in de zesde leg twee darts voor een 96-finish en Welge tekende daarmee al voor 4-2.

Het omzeephelpen van dubbels begon bijna gevaarlijke vormen aan te nemen, want liefst vijf pijlen werden gemist in de zevende leg. De Duitsers stonden op te grote achterstand om te profiteren, waardoor Stompé via dubbel-5 de voorsprong naar 5-2 bracht. Een leg later klaarde The Matchstick de klus met een fraaie tweedart 80-finish. Stompé probeerde daarna Van Barneveld nog over te halen om zijn inmiddels traditionele dans in te zetten, maar daar zag Barney lachend vanaf.

Delen:

Meer over World Cup of Darts