Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup Darts: Oranje naar halve finale, Spanje wipt na Engelsen ook Schotland

Raymond van BarneveldRaymond van Barneveld en Co Stompé hebben Nederland overtuigend naar de halve finale gebracht van het eerste PDC World Cup Darts. In de groepsfase werden alle drie de duels tegen Canada, Australië en Oostenrijk gewonnen, waardoor ze als groepswinnaar naar de laatste vier door gaan. Daarin staan de oranjeklanten tegenover Spanje, de absolute sensatie van het landentoernooi. Waar in de tweede ronde al werd afgerekend met Engeland was in de groepsfase Schotland aan de beurt.

Schotland werd vertegenwoordigd door Gary Anderson en Robert Thornton, maar voor de wereldtoppers ging het al snel mis. De eerste partij tegen Wales werd al verloren en door een 4-0-zege op de Verenigde Staten kwam alles aan op het beslissende duel met Spanje. Daarin won Thornton met 3-0 van Carlos Rodriguez en liet Anderson zich verrassen door Antonio Alcinas (3-2). De beslissing viel in de koppelpartij en daarin sloegen de Spanjaarden met 3-1 toe. Spanje voegt zich daarmee samen met Wales in de halve finale. Het team van Wales – Mark Webster en Barry Bates – won van zowel Schotland als Spanje, om zich in de laatste partij te laten verschalken door de Verenigde Staten. Dat bracht hun eerste plaats in de groep niet meer in gevaar.

Voor Nederland verliep de groepsfase zoals gehoopt, al zal Co Stompé toch met gemengde gevoelens terugkijken op de zaterdag. Waar Van Barneveld zijn partijen tegen Ken MacNeil (3-0), Maik Langendorf (3-2 na 1-2-achterstand) en Paul Nicholson (3-1) wist te winnen, ging The Matchstick tegen zowel John Part (2-3), Mensur Suljovic (2-3) als Simon Whitlock (0-3) onderuit. De dubbelpartijen werden vervolgens tot driemaal toe met 3-2 gewonnen, waardoor Nederland zeker was van groepswinst. De Australiërs wonnen hun eerste partijen van Oostenrijk (4-0) en Canada (3-1), waardoor zij net zoals de oranjeklanten al na twee partijen zeker waren van de halve eindstrijd. Daarin spelen zij zaterdagmiddag tegen Wales waar Nederland de strijd aan gaat met Spanje.

Delen:

Meer over World Cup of Darts