Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup Darts: Sensationele zege Spanje op Engeland

Spanje World Cup 2010Carlos Rodriguez en Antonio Alcinas hebben voor een sensatie gezorgd op de PDC World Cup Darts. In de tweede ronde wisten ze met fantastisch spel af te rekenen met Engeland. Met de nummer één en twee van de wereld in de gelederen in de vorm van Phil Taylor en James Wade  was het thuisland de absolute favoriet voor de titel. Daar bleef tegen de ontketende Spanjaarden weinig van over, want Rodriguez (foto) en Alcinas – beide in de elfde leg goede voor een 180'er voor een 11-darter – wonnen met 6-5.

Daarmee blijft Taylor in een beroerde periode zitten, waarin hij de laatste maanden maar geen televisietoernooi kan winnen. Na de World Grand Prix, Championship League Darts en Grand Slam of Darts ging het nu voor de vierde maal op rij mis. Twee van die drie toernooien werd door Wade gewonnen, maar ook hij kon het ditmaal niet klaren. Op het cruciale moment in de negende leg miste Wade twee darts op tops en gaf daarmee Spanje de voorsprong. In een waanzinnige elfde leg waren de Zuid-Europeanen daarna niet meer te stoppen.

Dat het geen makkie voor Engeland zou worden bewees Rodriguez direct in de eerste leg door een 104-finish te noteren. Een 180'er van Wade en tops van Taylor zorgde al rap voor 1-1. Met een gemiddelde van ruim 110 per beurt kwam Engeland al op 2-1, maar opgeven wilden de Spanjaarden absoluut niet. Zij noteerden een 180'er in de vierde leg en dubbel-12 was goed voor 2-2. Het eerste verschil werd pas gemaakt in de zesde leg. De Spanjaarden stonden klaar op een dubbel, maar Taylor schakelde bij door een tops-tops 100-finish te noteren: 4-2. Alcinas counterde net zo rap terug met een 83-finish, waardoor hij Wade een dubbele waarschuwing want hij staat op het PDC World Darts Championship tegenover hem.

Taylor gooide een 180'er in de achtste leg en miste daarna twee darts voor een 100-finish. Rodriguez sloeg genadeloos toe met een 125-finish: 4-4. Wade miste twee darts op tops, Alcinas bleef wel stoïcijns op dubbel-18: 4-5. Tops faalde een leg later niet op tops (5-5), maar de Spanjaarden mochten de allesbeslissende leg beginnen. Alcinas gooide een 180'er en de wereldkampioen softtipdarts bleek geen moment zenuwachtig te worden. Hij gaf zijn landgenoot de juiste inspiratie, want ook Rodriguez noteerde een 180'er. Daarmee hadden ze zes darts vanaf 42 en met twee darts had hij voor een ongekende sensatie gezorgd.

Delen:

Meer over World Cup of Darts