Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup Darts: tweede ronde

altDe tweede ronde van de PDC World Cup Darts heeft voor een aantal zeer zwaarbevochten overwinningen gezorgd. Canada en Australië hadden een allesbeslissende elfde leg nodig, Wales boog een grote achtersstand om Noord-Ierland werd zelfs gewipt door Oostenrijk. Schotland was eigenlijk de enige ploeg die zonder enige moeite door ging naar de groepsfase. Gary Anderson en Robert Thornton hadden weinig problemen met het Rusland van Anastasia Dobromyslova.

Canada – België 6-5

John Part is hard afgedaald op de wereldranglijst, op de World Cup liet hij zien nog altijd een potentiële wereldtopper is. Hij nam Ken MacNeil op sleeptouw richting de groepsfase. Patrick Bulen had samen met Rocco Maes tegen Finland indruk gemaakt en leek ook tegen Canada even op weg naar een stunt. De Belgen kwam op een 3-2-voorsprong, daarna nam Canada het duel over. De Noord-Amerikanen liepen naar 3-5 voor Maes met de zesde pijl de dubbel-8 wist te vinden (4-5). In de tiende leg misten zowel MacNeil als Part drie matchdarts en zorgde Bulen zelfs voor 5-5. Vanaf 68 kreeg Bulen één pijl om zelfs de winst te pakken. Hij miste en MacNeil sloeg met de achtste matchdart voor Canada alsnog toe.

Verenigde Staten – Zweden 6-4

Caris en Riihonen slaagden er niet in om hun goede niveau van de eerste ronde te herhalen. Slovenië werd volledig kansloos gelaten door uitstekend spel van de Zweden, tegen de Verenigde Staten lieten ze het vooral liggen op de dubbels. In de openingsfase namen ze nog een 2-1-voorsprong, daarna kwam Darin Young en Bill Davis pas echt los. Young noteerde maar liefst vijf 180’ers en Davis stond iedere keer klaar om de dubbels te gooien. Ze konden met 5-3 voor het eerst een verschil het bord brengen en gaven dit vervolgens niet meer weg.

Noord-Ierland – Oostenrijk 3-6

De Noord-Ieren Branden Dolan en John MaGowan waren automatisch geplaatst voor de tweede ronde, toch gingen ze hard onderuit tegen Oostenrijk. Mensur Suljovic en Maik Langendorf blijken gevaarlijke outsiders te zijn die tot dusver een zeer solide toernooi afwerken. Ze kwam in de eerste ronde met 3-0 achter tegen Denemarken, om daarna nog maar weinig weg te geven. Dolan miste dubbel-5 voor een 121-finish en een 2-0-voorsprong. Vanaf dat punt namen de Oostenrijkers het duel over en Suljovic gooide 121 voor 3-1. Langendorf noteerde daarna ook een 80-finish en de partij was gelopen.

Wales – Nieuw-Zeeland 6-4

Na de Haka te hebben opgevoerd op het podium kwam Nieuw-Zeeland knap uit de startblokken. Vooral Philip Hazel maakte net zoals in de eerste ronde indruk. Hij zorgde voor 1-1 en gooide zelfs een 141-finish voor een verrassende voorsprong 3-1. Vanaf dat moment wisten Barrie Bates en Mark Webster te versnellen. Bates gooide een 126-finish voor 3-2 en vanaf dat punt denderde Wales over de Kiwi’s heen. Aan het slot kregen ze nog wel de kans om er 5-5 van te maken, maar bulls-eye was voor Bates succesvol voor de 6-4-zege.

Schotland – Rusland 6-2

Schotland is met Gary Anderson en Robert Thornton een gevaarlijke outsider voor de wereldtitel. Om dat nog eens kracht bij te zetten noteerde The Thorn direct een 121-finish in de openingsleg. Anastasia Dobromyslova en Roman Konchikov hadden in de eerste ronde met enig fortuin gewonnen van het zwakke Gibraltar en konden tegen de twee Schotse wereldtoppers weinig klaarspelen. Thornton liet de kans liggen om al naar 3-0 te lopen, waarop Dobromyslova de Russen op het bord bracht via dubbel-6. Het zorgde ervoor dat het lang een wedstrijd bleef, al kwamen de Schotten nimmer in gevaar. Met een 101-finish bracht Anderson de stand naar 5-2. Met een 139-score gaf Thornton het voorzetje en Anderson mocht het het via dubbel-2 inkoppen.

Australië – Ierland 6-4

Met het verdwijnen van Engeland is de Australische ploeg met Simon Whitlock en Paul Nicholson één van de favorieten voor de titel. Dan zullen de Aussies wel een stuk beter moeten gaan spelen dan in hun partij tegen Ierland. De talentvolle William O’Connor wist bijna in zijn eentje de spanning in de partij te houden. Australië kwam snel op 2-0 en hield de voorsprong vast. Overtuigend was het niet. Vooral Nicholson is ver verwijderd van zijn beste spel en kon geen dubbel vinden. Ook Whitlock kon maar moeizaam overtuigen en miste in de achtste leg de eerste matchdart op tops. Een leg later verprutste The Wizard zelfs drie darts op dubbel-18. Nicholson mocht daarna aanleggen en gooide zich zelfs door. Met slechts een dubbelpercentage van 10 procent kregen ze van O’Connor de deksel op de neus: 5-5. Een zeer zenuwachtige elfde leg volgde, waarin Whitlock bijna een 146-finish noteerde. Wederom ging het mis op de dubbel, maar Nicholson mocht het alsnog via dubbel-16 afmaken.

Delen:

Meer over World Cup of Darts