Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup of Darts: Barney en Van Gerwen snel klaar met Filipijnen

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben Nederland zonder enige moeite in de kwartfinale van de PDC World Cup of Darts gebracht. De Filipijnen konden in de twee singlepartijen weinig weerstand bieden, waardoor het al snel gedaan was. In de kwartfinale speelt Oranje zondagmiddag tegen Australië. Simon Whitlock en Kyle Anderson wonnen eerder op de avond zeer moeizaam van Denemarken.

180’ers brengen Van Gerwen langs Ulang

Nederland speelde een zeer zwakke koppelpartij tegen Rusland en kwam goed weg met een 5-3-zege. De Filipijnen wonnen van de Verenigde Staten, mede doordat Larry Butler en Darin Young slechts 3 uit 28 waren op de dubbels. Gilbert Ulang liet in de eerste leg gelijk zien dat hij niet van plan was om zich te laten overlopen door Van Gerwen. Met een 180’er nam hij scorend het initiatief en pakte de leg met een 83-finish. Van Gerwen brak terug met een 180’er en pakte in zijn eigen leg eveneens scorend de overhand. Het werd 2-1 en met een 180’er leek hij op weg naar de break. Twee missers op de dubbels werden echter door Ulang keihard afgestraft met een 67-finish (2-2). Bijna argeloos gooide de Nederlander wel zijn derde maximale score en de 88-finish om wel weer op voorsprong te komen. Met zijn vierde 180’er tikte Van Gerwen toch de 100 per beurt alweer aan en wilde het afmaken met een 170-finish. De tweede dart viel niet in de triple-20, waardoor dat uitbleef. Dubbel-6 bracht hem wel de zege.

Eén leg bibberen voor Barney

Alex Tagarao valt vooral op door zijn aparte speelstijl. Zijn worp is vrij gebruikelijk, maar voor het loslaten van de dart kijkt hij eerst omhoog of de dart wel goed in zijn hand ligt. De Filipijn begon zeer sterk met een 180’er en een 80-finish voor 0-1. Dat niveau kon hij niet vasthouden en het constante spel van Van Barneveld was dan ook al snel beslissend. Barney maakte gelijk en brak dankzij een 116-finish. Tagarao slaagde er vooral niet in om wanneer de eerste dart boven de triple-20 zat nog bij de triple te komen, toch besloot hij geen enkele keer te switchen. Het koste hem veel punten en door de eerste 180’er van Van Barneveld was het verschil in de vierde leg ook alweer gemaakt. Met een gemiddelde van 100 per beurt was hij op weg naar de zege, maar miste zijn eerste twee matchdarts. Tagarao wist via dubbel-10 een zesde leg af te dwingen, daarin liep Barney echter opnieuw weg richting tops voor de zege.

PDC World Cup of Darts 2016: Uitslagen en statistieken

 

Delen:

Meer over World Cup of Darts