Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup of Darts: Engeland op het nippertje langs Spanje

Engeland heeft op het nippertje een nieuwe nederlaag tegen Spanje weten te voorkomen. Cristo Reyes en Antonio Alcinas stonden lange tijd tegen een gemiddelde van 100 per beurt te gooien, maar met name Phil Taylor wist Engeland op de been te houden. In een allesbeslissende leg vond Lewis tops voor 5-4.

 

Lewis als zwakke schakel

Met Engeland tegen Spanje op het menu wordt altijd teruggeblikt naar de eerste editie, toen werd Engeland in de eerste ronde door de Spanjaarden uitgeschakeld. Phil Taylor speelde toen met James Wade en nu al voor het vijfde jaar op rij met Adrian Lewis. Drie keer werd er gewonnen, maar nu werd er flink getwijfeld over met name de vorm van Lewis. Hij is met lichtere darts gaan gooien en volgens Wayne Mardle speelt Lewis het slechtste spel ooit uit zijn carrière.

Taylor voorkomt erger

Bij Spanje is Antonio Alcinas nog altijd van de partij en speelt hij nu samen met Cristo Reyes. De Spanjaarden begonnen veel scherper en wisten gelijk te breken. Door een 180’er van Lewis ging de tweede leg toch naar Engeland en Taylor gooide een bulls-eye 128-finish om te voorkomen dat er weer een break kwam. Spanje maakte wel gelijk en door een 180’er van Alcinas wisten ze het gemiddelde al boven de 100 per beurt te tillen. Met zijn derde dart vond Taylor toch weer dubbel-16 voor de voorsprong (3-2).

Allesbeslissende leg

De Spanjaarden bleven uitstekend scoren en met een 68-finish zorgde Reyes voor 3-3. Ze namen scorend zelfs de regie over in de zevende leg en de Engelsen konden tot twee keer toe opgelucht adem halen. Eerst toen Reyes tops miste voor de 114-finish en vervolgens nadat Lewis met zijn derde dart dubbel-10 vond. De Spanjaarden hadden nog altijd een gemiddelde van ruim 100 per beurt, maar stonden wel met de rug tegen de muur. Zeker toen Reyes tops opnieuw miste voor ditmaal de 80-finish. Taylor miste echter ook zijn eerste matchdart vanaf 76 en er kwam een allesbeslissende negende leg. Een zenuwachtige leg volgde, waarin Engeland als eerste mocht gooien. Spanje volgde op de voet, maar gaf Engeland wel zes darts vanaf 129. Taylor zette weg naar 40 met Spanje op 78. Daar mochten de Zuid-Europeanen niet meer aan beginnen, want de derde dart van Lewis viel erin.

PDC World Cup of Darts 2016: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Cup of Darts