Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup of Darts: Krankzinnige koppel brengt Oranje langs Australië

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben Australië met 2-1 verslagen op de World Cup of Darts dankzij een 4-3-zege in de koppelpartij met een gemiddelde van 107,77 per beurt. Daarmee staat Nederland vanavond in de halve finale. Van Gerwen won eenvoudig van Simon Whitlock, waarna Barney vijf matchdarts miste. Zo kwam er een koppelpartij en dat werd een spektakelstuk. In de vijfde leg kwam de break, maar Australië sloeg met twee 180’ers toe. Dat deed Oranje ook in de slotleg en won met een 11-darter In de halve finale wacht België, dat verrassend won van Schotland.

Sterke singlepartijen tegen Filipijnen

Nederland won moeizaam van Rusland en liep zaterdagavond overtuigend over de Filipijnen heen. Zowel Van Gerwen als Van Barneveld gooide in de 4-2-zeges een gemiddelde rond de 100 per beurt. Australië had erg veel moeite met Denemarken, vooral doordat Kyle Anderson onder de druk bezweek. Hij gooide geen enkele dubbel, maar Whitlock sleepte hem er in de koppelpartij doorheen. The Wizard werd door Van Gerwen gelijk vol onder druk gezet, maar de Nederlander miste drie pijlen om gelijk te breken. Dubbel-10 bracht Whitlock dan ook op voorsprong.

Whitlock geeft veel te veel kansen weg

Van Gerwen knalde gelijk door met een 180’er, maar de Aussie gooide ook een maximale score. Dat werd keihard gecounterd door een 132-finish via twee keer bulls-eye en dubbel-16 van Mighty Mike. Een slordige leg van beide darters volgde, waarin Whitlock twee pijlen voor de 98-finish miste. Daarop stapte Van Gerwen wel in met een tweedart 100-finish en hield zijn eigen leg via dubbel-10. In de vijfde leg gooide Whitlock zijn tweede 180’er, om een volle beurt op de dubbels te missen. Zo kon Van Gerwen eenvoudig winnen met 4-1 en een gemiddelde van 98,49 per beurt overleggen.

Comeback en vijf matchdarts gemist

In de tweede singlepartij mocht Van Barneveld openen en hij speelde een uitstekende leg met een 96-finish tot besluit. Anderson liep op zijn beurt in de tweede leg scorend weg. Tot dusver gooide hij dit toernooi nauwelijks een dubbel, ditmaal vloog dubbel-16 gelijk raak. Het was nu juist Barney die dubbels ging missen. Een volle beurt liet hij in zijn eigen leg onbenut en Anderson vond dubbel-12 wel met zijn laatste dart. Ook dubbel-16 vloog er gelijk in voor zijn eigen leg en daarmee de 1-3-voorsprong. Van Barneveld hield zijn eigen leg met een fraaie 116-finish en zette daarmee de druk op de Australiër. Dat werd nog versterkt door een 180’er en met een 11-darter was de rebreak een feit. De slotleg mocht de Nederlander beginnen en gooide iedere beurt een triple. Daarmee liep hij weg, om vijf matchdarts te missen. Daardoor kon Anderson alsnog de koppel afdwingen met een 70-finish.

IJzersterke koppelpartij 

Van Gerwen opende de koppelpartij gelijk met een 180’er, gevolgd door een 140-score van Barney. Daarmee was de leg van Australië al bijna veroverd en Van Gerwen zette weg naar 42. De break was binnen, gevolgd door ook een goede start in de tweede leg. Anderson bood weerwerk met de eerste 180’er van de Aussies en Whitlock gooide dubbel-18 voor 1-1. Met een 65-finish wist Anderson ook voor 1-2 te zorgen, maar de vierde leg raffelde Oranje opnieuw heel hard af om inmiddels een gemiddelde te overleggen van 109 per beurt. Whitlock en Anderson openden de vijfde leg allebei met een zwakke score, die werd afgestraft door de 180’er van Barney. Hij zette ook uitstekend weg naar 24 en Van Gerwen vond dubbel-6 voor de break. Australië opende echter met twee 180’ers op rij, voor Whitlock de achtste dart miste. Hij zette wel weg naar 40 en het kwam aan op de zevende leg. Daarin liet Van Gerwen gelijk zijn klasse zien met een 180’er, terwijl de Australiërs geen triple vonden. Barney deed MvG na met ook een 180’er. Ook hier bleef de negendarter uit, maar Barney maakte het wel af met een 76-finish.

PDC World Cup of Darts 2016: Uitslagen en statistieken

 

Delen:

Meer over World Cup of Darts