Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup of Darts: Oranje zonder enige focus voorbij Rusland

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zonder op volle snelheid te spelen de tweede ronde van de PDC World Cup of Darts bereikt. In het Duitse Frankfurt kwamen de Russen nog op 0-1 en konden vanaf 3-1 ook aardig bijblijven. Het werd uiteindelijk 5-3 voor een ongeconcentreerd Oranje, waarbij het gezicht van Barney na de laatste dart alles zei. In de tweede ronde wacht zaterdagavond Filipijnen, dat verrassend won van de Verenigde Staten.

Titel terugveroveren

Twee jaar geleden wonnen Van Gerwen en Van Barneveld zeer overtuigend de titel, maar vorig jaar ging het mis. In de halve finale waren de Schotten – toen met Gary Anderson en Peter Wright – te sterk. Het zorgde ervoor dat Engeland met Adrian Lewis en Phil Taylor voor de derde keer in vier jaar tijd de titel wist te pakken. Oranje heeft dan ook als duidelijke doel om de World Cup weer naar Nederland te brengen. Dat zou voor de derde keer zijn, want de eerste editie won Barney ook. Toen met Co Stompé aan zijn zijde.

Russen gevreesde klanten

Boris Koltsov speelde vorig jaar op het wereldkampioenschap en liet goede dingen zien. Dat was helemaal het geval voor Aleksandr Oreshkin. Met zijn zeer aparte speelstijl en uitstraling zal niemand hem snel zijn vergeten. Het zou de vader van Simon Whitlock kunnen zijn, die ditmaal ook nog met een rode zonnebril verscheen. Mervyn King zal hem zeker niet vergeten, want die won pas na vijf sets van de Rus. Ook nu begonnen de Russen sterk en wisten in hun eigen leg weg te lopen. Koltsov gooide dubbel-8 voor 0-1. De achterstand werd snel rechtgezet en via dubbel-16 zorgde Van Gerwen voor de eerste break.

Zonder focus richting eindstreep

Ondertussen liepen de irritaties op het podium zichtbaar op. Behalve het trage spel van Oreshkin hield hij zich ook niet aan de gebruikelijke codes. Zo liep de Rus volledig over de oche terug, terwijl de Nederlanders al klaar stonden om te gooien. Meerdere keren legde Russ Bray dit uit, maar de boodschap kwam maar niet door. Scorend waren de Nederlanders inmiddels wel de baas en Barney maakte er 3-1 van. Door drie gemiste dubbels van MvG en RvB kwamen de Russen terug tot 3-2 en Oreshkin miste bulls-eye voor een 126-finish. Van Gerwen maakte daarop geen fout voor 4-2. Oreshkin maakte wel weer 4-3, waardoor Oranje opnieuw aan de bak moest in de eigen leg. Het spel bleef echter zeer ongeconcentreerd, maar Van Barneveld maakte het wel af via dubbel-10. En zijn puffende gezicht zei genoeg over hoe moeizaam het ging.

PDC World Cup of Darts 2016: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Cup of Darts