Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup of Darts: Superfinish Anderson, Australië ontsnapt

Engeland, Schotland en Australië hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Cup of Darts. Engeland had geen kind aan China, terwijl de Schotten een hoge finish van Anderson nodig hadden om de klus snel te klaren. Australië had een koppelpartij nodig om Denemarken te verslaan.

Schotland – Noorwegen 2-0

Gary Anderson – Cor Dekker 4-3

Een zeer rommelige eerste leg ging uiteindelijk naar Dekker. De geboren Nederlander is door de liefde naar Noorwegen vertrokken en liet in de eerste ronde al zien uitstekend te spelen. Hij gooide zich wel dood door zich te vertellen, maar Anderson liet hem ontsnappen. In de derde leg pakte Anderson wel de break, voor Dekker opende met 177. De boomlange Noor hield het voortouw en vond tops voor de 15-darter: 2-2. Anderson miste ook nog eens drie pijlen op dubbel-12 en kwam op een 2-3-achterstand door een 79-finish. Dekker bleef in het spoor in de zesde leg en kreeg zijn kans vanaf 80. Tops viel nu niet en Anderson kon een beslissende leg afdwingen. Daarin mocht de Noor beginnen en door iedere beurt een triple te gooien hield hij het voortouw. Dekker stond klaar op 52 om de zege te pakken, maar Anderson knalde er een waanzinnige 160-finish in voor de zege.

Robert Thornton – Robert Wagner 4-1

Wagner begon flitsend aan de partij en was blijkbaar niet geschrokken van de finish van Anderson. Hij zette rustig weg en liet Thornton aanleggen voor 140. The Thorn kreeg de finish niet weg en werd gelijk gebroken. Wagner miste vervolgens een volle beurt vanaf 40 en zo was het toch 1-1. Thornton hield zijn eigen leg met een 62-finish en zag Wagner nog eens twee pijlen missen. Zo was het al 3-1 en stond Schotland op matchpoint. Thornton maakte het bijna ook af met een 160-finish, maar tops viel net niet. In de herkansing was het wel gedaan.

Australië – Denemarken 2-1

Simon Whitlock – Daniel Jensen 4-3

De Denen hebben voor een tactische opstelling gekozen door de line-up om te draaien. Zo speelt debutant Daniel Jensen tegen de op papier sterkste Australiër. In de eerste leg werd de twintigjarige ook scorend overlopen, maar hij wist daarna wel gelijk terug te breken. Beide darters hielden hun eigen leg, voor Jensen opnieuw scorend werd overlopen. Whitlock pakte dan ook de break, maar miste twee matchdarts vanaf 84. Dubbel-5 met zijn derde dart bracht Jensen daardoor toch naar een beslissende leg. Daarin mocht de jonge Deen beginnen en nu ging het scorend wel gelijk op. Whitlock liet zijn ervaring daarop toch spreken met een 101-finish.

Kyle Anderson – Per Laursen 2-4

De eerste legs waren typische Anderson-legs. Scorend was de Australiër niet te houden, maar op de dubbels maakte The Original slordige fouten. Zo gaf hij de openingsleg zo uit handen, sloeg terug en gaf de derde leg opnieuw zomaar weg. De vier leg leverde de vierde break op, waarop Anderson met een 180’er opende. Tops voor de 113-finish viel weer niet en hij miste nog een volle beurt. Dat knakte Anderson, want Laursen kon in de zesde leg eenvoudig weglopen.

Whitlock/Anderson – Jensen/Laursen 4-0

De trillende handjes van Anderson waren nog altijd niet verdwenen en ook in de openingsleg miste hij een volle beurt op de dubels. Denemarken strafte het niet af vanaf 76, gevolgd door een 180’er van Whitlock. Daarmee liepen de Australiërs weg en kon Whitlock ook dubbel-8 vinden voor 2-0. De Aussies hadden het ook nu goed voor elkaar dat The Wizard telkens de finish af mocht maken. Want ook in de derde leg mocht hij aanleggen vanaf 76 en poetste zit zelfs met twee pijlen weg. Daarmee was de dubbele break al een feit. Laursen zette nog wel druk met een 180’er, maar Whitlock maakte het af met een fraaie 104-finish.

Engeland – China 2-0

Phil Taylor – Yuanjun Liu 4-0

De Chinese spelers lieten in de eerste ronde zien getalenteerd te zijn en Liu toonde ook geen enkele spanning tegen Taylor. Hij wist The Power in de openingsleg scoren te overlopen, maar miste vijf darts op de dubbels. Daarop stapte Taylor alsnog in en hield zijn eigen leg met een 94-finish. Het was gelijk de doodsteek voor Liu. De Chinees zakte heel snel weg in zijn gemiddeldes en kon de triples nog amper vinden. Taylor kon winnen met 4-0, terwijl The Power maar een gemiddelde gooide van 81,24 per beurt en geen enkele score van 140 of meer.

Adrian Lewis – Wenge Xie 4-0

Wenge Xie liet in de eerste ronde al zien dat hij extreem geniet van zijn aanwezigheid in Frankfurt en iedere finish vierde hij al als het winnen van de wereldtitel. Zijn opkomst was nu ook uitbundig en het gooien van een 171-score zorgde er zelfs bijna voor dat hij het podium afbrak. Met twee handen in de lucht ging hij het vieren, maar voor hij zich had omgedraaid had Lewis tops al gevonden voor 2-0. Het maakte voor Xie weinig uit, want hij vierde zijn feestje nog even door. Toen het Duitse publiek China ging aanmoedigen, besloot Xie om ook maar even mee te doen. Ondertussen gooide hij een aardige derde leg, maar mocht niet aanleggen voor 76. Lewis was genadeloos met een tweedart 92-finish, om de vierde leg te openen met een 180’er. Het leverde Jackpot twee vuistjes op van Xie en een paar beurten later was de partij gedaan.

PDC World Cup of Darts 2016: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Cup of Darts