Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup of Darts: Topfavorieten Nederland en Engeland in finale

Engeland en Nederland staan in de finale van de PDC World Cup of Darts. Beide landen waren in de halve finale al na de singles klaar. Engeland had geen moeite met Noord-Ierland, terwijl Oranje afrekende met het lastige België. Door dit resultaat heeft Raymond van Barneveld zich geplaatst voor de Grand Slam of Darts.

Engeland – Noord-Ierland 2-0

Phil Taylor – Brendan Dolan 4-0

Ondanks een trage start wist Taylor zijn eigen leg te houden, om vervolgens de eerste 180’er te gooien. Dolan kreeg de kans omdat Taylor 81 niet uitgooide, maar sloeg niet toe. Ook in de derde leg kreeg de Noord-Ier een kans. Hij pakte deze opnieuw niet en Taylor liep dan ook al uit naar een 3-0-voorsprong. Zo had hij in zijn singlepartijen dit weekend nog altijd geen leg verloren en daar kwam ook een twaalfde op rij bij. Scorend liep Taylor fluitend weg en kreeg zes darts voor 86. Met de vijfde dart werd dubbel-16 gevonden voor 4-0 en 97 per beurt.

Adrian Lewis – Daryl Gurney 4-1

Gurney begon erg traag aan de partij en hij werd gelijk gebroken. De Noord-Ier knalde er overheen met vijf keer triple-20, maar vergat om door te drukken. Zo kon Lewis alsnog aanleggen voor 96 en maakte er 2-0 van. Gurney wist met een gemiddelde van bijna 99 per beurt wel de derde leg te pakken, maar kon nu geen druk zetten op de leg van Lewis (3-1). Jackpot zakte iets weg en daardoor leek Gurney minimaal een zesde leg af te kunnen dwingen. De Engelsman maakte het echter af met een flitsende 170-finish voor de klinkende finaleplaats.

België – Nederland

Ronny Huybrechts – Michael van Gerwen 1-4

De Belgen besloten om een tactische wissel toe te passen. Kim Huybrechts werd de laatste twee jaar een aantal keer heel hard overlopen door Van Gerwen, terwijl hij een sterk record heeft tegen Van Barneveld. Daarom mocht Ronny Huybrechts aanleggen tegen Van Gerwen en kreeg gelijk een 100-finish over zich heen. De Nederlander miste de dubbels voor de break, om met 112 per beurt wel naar 1-2 te lopen. In de vierde leg kwam de break alsnog en daarna liet Van Gerwen nog even wat spierballen zien. Vanaf 115 ging hij voor bulls-eye, single-15 en bulls-eye voor de definitieve knock-out.

Kim Huybrechts – Raymond van Barneveld 2-4

Kim Huybrechts moest de tactische keuze gaan uitbetalen en begon sterk met een 71-finish. Van Barneveld sloeg terug met een 14-darter en gooide een 180’er. Huybrechts deed gelijk hetzelfde, maar zette weg naar slechts 105. Barney deed dat een stuk beter naar 55, maar mocht daar niet aan beginnen door de finish (2-1). De Nederlander hield zijn eigen leg wel weer overtuigend via tops en kon opnieuw druk zetten. Nu mocht hij het wel proberen vanaf 86 en vond bulls-eye voor de break. Een solide eigen leg volgde en de Nederlander maakte het af met een 76-finish.

PDC World Cup of Darts 2016: Uitslagen en statistieken

 

Delen:

Meer over World Cup of Darts