Connect with us

World Cup of Darts

PDC World Cup of Darts: Ouderwets sterke Part zorgt voor eerste verrassing

Een ouderwets sterke John Part heeft samen met Ken MacNeil voor de eerste verrassing gezorgd op de PDC World Cup of Darts. Wales werd verslagen en daarmee verdween het eerste geplaatste land. België, Noord-Ierland en Oostenrijk waren allemaal na de singles al klaar.

België – Hongarije 2-0

Kim Huybrechts – Nandor Bezzeg 4-1

Ondanks een 180’er van Bezzeg wist Huybrechts zijn eigen leg te behouden, om met zijn eigen maximale score gelijk voor de break te zorgen. De Belg had inmiddels de partij volledig in handen en knalde er ook nog een 89-finish in om zijn gemiddelde inmiddels naar ruim boven de 100 per beurt te tillen. Bezzeg kwam wel op het bord door zijn eigen 95-finish, door zijn tweede 180’er en een 61-finish was het toch 4-1 voor Huybrechts.

Ronny Huybrechts – Patrik Kovacs 4-1

De pas twintigjarige Kovacs wist in de eerste ronde al sterk te spelen en ook nu pakte de Hongaarse debutant direct zijn eigen leg via dubbel-10. Ronny Huybrechts sloeg terug met een 72-finish en wist scorend in de derde leg het verschil te maken. Zijn gemiddelde tikte al de 100 aan en dat bracht hem de break. Kovacs speelde als debutant nog altijd uitstekend met 90 per beurt, maar de extra versnelling van Huybrechts kon hij niet aan. De Belg gooide er ook nog een 120-finish achteraan voor 3-1 en liet zijn beste spel sinds tijden zien. Daarmee was het verweer van Kovacs gebroken en liep hij rustig weg naar de zege.

Noord-Ierland – Ierland 2-0

Daryl Gurney – William O’Connor 4-1

Gurney is de man in vorm de afgelopen maanden en mocht dan ook zijn debuut maken op de World Cup. Met een 89-finish in de openingsleg liet hij gelijk zijn spierballen weer zien. Dubbel-14 voor de 85-finish viel niet, maar dubbel-16 voor de 92-finish weer wel (2-1). Scorend liep Gurney ook in de vierde leg weg van William O’Connor en nu straft hij dat wel gelijk af via dubbel-18. O’Connor stond alweer hevig met zijn hoofd te schudden, net zoals in de eerste ronde toen zijn spel ook niet liep. Zijn gemiddelde lag nu ook slechts op 75 per beurt, waardoor hij geen partij was voor Gurney: 4-1.

Brendan Dolan – Mick McGowan 4-2

Dolan begon sterk en wist gelijk te breken, maar de Noord-Ier drukte niet gelijk door. McGowan nam het initiatief dan ook over en maakte net zo snel weer gelijk. Beide darters hielden vervolgens eenvoudig hun eigen leg en dat leek McGowan ook te gaan doen in de vijfde leg. De Ier vergooide echter twee volle beurten en daardoor kon Dolan alsnog breken via dubbel-4. The History Maker opende zijn eigen leg met twee 140-scores op rij en zette na vier beurten weg naar 68. Dubbel-16 vloog er gelijk in voor de beslissing.

Wales – Canada 1-2

Mark Webster – John Part 2-4

Een rommelige start werd het best verteerd door John Part. De drievoudig wereldkampioen opende voor 0-1, maar werd wel gelijk teruggebroken. Webster kon alleen te weinig triples vinden en werd in de derde leg alweer gebroken met ook nog eens slechts 1 uit 7 op de dubbels. Part strafte dat in de vierde leg hard af met een 65-finish voor 1-3. Webby kon zijn eigen leg wel met moeite binnen harken, maar hij gaf Part in de zesde leg alweer zes darts vanaf 167. De Canadees zette weg naar 72, om zijn eerste matchdart te missen. Webster liet zijn kans vanaf 57 echter ook onbenut en zo was het alsnog 2-4.

Gerwyn Price – Ken MacNeil 4-0

Price kwam fantastisch uit de startblokken met twee 180’ers. De zevende dart viel niet in de triple-20, maar via dubbel-18 was de break wel binnen met een 10-darter. Ken MacNeil ging mee in het hoge niveau, want hij miste bulls-eye in de eerste leg voor een 12-darter en vuurde ook een 180’er in de tweede leg. Dat gaf hem de kans vanaf 84, om dubbel-11 te missen. Dubbel-5 bracht Price daardoor op 2-0. MacNeil bleef scorend mee gaan met The Iceman en wist zijn gemiddelde boven de 100 per beurt te houden. Op de dubbels liet hij echter in de derde en vierde leg weer kansen liggen. Zo werd het 4-0 en kwam er een koppelpartij.

Webster/Price – Part/MacNeil 2-4

Canada opende sterk voor 0-1 en Webster wist zich te herpakken van zijn slechte singlepartij. Met een 76-finish zorgde hij voor 1-1 en Wales stond klaar op 70 om op voorsprong te komen. John Part liet echter zijn klasse nog maar eens zien. Met een schitterende 161-finish pakte hij de break voor Canada en zorgde ook voor 1-3. Price zorgde voor 2-3, maar in de zesde leg vuurde Part er nog maar eens een 180’er achteraan. Met Wales op 85 mocht Part aanleggen vanaf 76. Hij kreeg één pijl op tops en knalde ook deze erin.

Oostenrijk – Singapore 2-0

Mensur Suljovic – Paul Lim 4-2

Mensur Suljovic vloog uit de startblokken met een 180’er, gevolgd door een 95-finish voor 1-0. De Oostenrijker was scorend gewoon constanter dan Lim en kon hem dan ook breken. Daar kwam in de derde leg ook nog eens een 117-finish overheen voor 3-0. In de vierde leg kreeg Lim opnieuw weinig lucht, want door een 180’er stond Suljovic alweer klaar op 41. Lim knalde er echter een 94-finish in voor zijn eerste leg en maakte er ook 3-2 van door de eerste gemiste matchdart van Suljovic. De Oostenrijker herpakte zich met zijn derde 180’er en liep hierdoor scorend weg voor de 4-2-zege. En dat met een gemiddelde van 101,38 per beurt.

Rowby-John Rodriguez – Harith Lim 4-2

Harith Lim begon sterk aan het duel en leek ook in de derde leg toe te slaan. Tops vloog er echter nu niet in en Rodriguez straft het heel rustig af voor de break (2-1). In de vierde leg miste de jonge Oostenrijker pardoes op dubbel-14 en brak Lim terug door een 78-finish. Rodriguez bleef scorend echter de betere speler en met een 80-finish pakte hij toch weer de break. Het bleek de genadeklap voor Lim. Hij opende de zesde leg met scores van 26 en 41, waardoor Rodriguez wegvloog naar de 4-2-zege.

PDC World Cup of Darts 2016: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Cup of Darts