Connect with us

World Series of Darts

Perth: Barney en MvG in halve finale; geen tweede stunt Cadby

Peter Wright PDC Darts

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen gaan zaterdag samen met Dave Chisnall en Peter Wright strijden om de hoofdprijs op de Perth Darts Masters. Het viertal won in de kwartfinales, waarbij Wright de meeste indruk maakte. Corey Cadby gooide namelijk een gemiddelde van 109 per beurt, toch verloor de Australiër met 10-2 van Snakebite.

IJzersterk spel, geen tweede stunt

Cadby was donderdag de man waar alles om draaide. De jongeling wist Phil Taylor te verslaan, terwijl The Power ruim 111 per beurt gooide. Tegen Wright speelde hij opnieuw ijzersterk, maar hij kwam er toch niet aan te pas tegen een werkelijk ontketende Schot. Met een 132-finish, tops, dubbel-10 en nog eens twee keer tops was het al 0-5. Met een 127-finish deed Cadby iets terug, voor Wright met een 116-finish net zo snel weer een leg bijschreef. Zo liep het met een 91-finish naar 2-8, met Cadby op dat moment nog op een gemiddelde van bijna 115 per beurt. Dit kon hij mede vasthouden doordat hij in totaal maar vier darts op een dubbel kreeg. Wright gooide namelijk iedere kans voor zijn neus uit en won met 2-10. Waar Cadby afsloot met 109,57 gooide Wright 109,83.

Nederlanders naar laatste vier

In de halve finale staat Snakebite tegenover Michael van Gerwen. Mighty Mike had het net zoals vaker dit jaar lastig met James Wade. Na een snelle 2-0-voorsprong met een 100-finish wist Wright de partij om te buiten naar 2-4. Van Gerwen plaatste weer een tussenspring naar 6-4, maar vergat in de twaalfde leg zes missers van Wade af te straffen. Zo bleef The Machine in de partij hangen, al bleef het verschil wel telkens in het voordeel van de Nederlander. Op 9-8 miste Wade bulls-eye voor een 164-finish en zodoende kon Mighty Mike de partij uitgooien (10-8). Raymond van Barneveld won met dezelfde cijfers van Adrian Lewis en gooide 101,34 per beurt. Ook deze partij vloog alle kanten op, tot aan 6-6. Barney pakte toen de break met een 116-finish en hield zijn eigen leg via tops. Vervolgens gaf hij zijn eigen legs niet meer uit handen en won met name door zijn dubbelpercentage: 10 uit 15.

Perth Darts Masters 2016: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts