Connect with us

World Darts Championship

Petersen danst maar door; Smith overwint zwakke start

Devon Petersen staat zeer verrassend in de vierde ronde van het PDC World Darts Championship 2019. De Zuid-Afrikaan was met 4-2 te sterk voor Steve West. Michael Smith liet zich niet verrassen. Na een moeizame start won hij alsnog met 4-2 van John Henderson.

Cruciale vijfde leg van vijfde set

Petersen verzamelde dit jaar slechts 4.000 pond op de Pro Tour, dankzij de drie zeges in Alexandra Palace kan hij in één klap minimaal 35.000 pond bijschrijven. De Zuid-Afrikaan overleefde in de eerste ronde matchdarts, kwam in de tweede ronde 0-2 achter en ook nu ging het in de openingsfase niet goed. Steve West begon veel sterker, alleen drukte niet door. Finishes van 139 en 120 bracht Petersen terug in de partij, waarop een cruciale vijfde leg van de vijfde set volgde. West miste één pijl voor de set en Petersen kwam op 3-2 in sets. The African Warrior pakte in de derde leg, waarop beide darters een 180’er vuurden. West miste pardoes vijf darts op tops en zo was de partij klaar. Petersen staat voor de tweede keer bij de laatste-16 en treft nu Nathan Aspinall.

Kansen op tijd wel benut

Michael Smith en John Henderson begonnen heerlijk aan hun partij. De Schot vond een 116-finish voor 1-2 en in de vijfde leg opende Big John zelfs met twee keer 180 op rij. De dubbel bleek een stuk lastiger, maar uiteindelijk bracht dubbel-10 hem op 0-1. Een 116-finish gaf hem zelfs de break voorsprong in de tweede set, waarop Smith even gas gaf met een 13- en 14-darter. Twee vlotte legs leken de Engelsman ook naar de voorsprong te brengen, tot Henderson pardoes een 161-finish vuurde. Hij vond daarop weer een 180’er en hield opnieuw zijn eigen set. In plaats van een klap in zijn gezicht was het voor Smith aanleiding om echt gas te gaan geven. Drie legs op rij raffelde Bully Boy af met een 12- 13- en 13-darter. Het bracht hem terug tot 2-2. In de vijfde zet kwamen er nog eens twee legs achteraan en zette Big John weer zijn comeback in met een 75-finish. Nu maakte Smith geen fout met tops voor 3-2 en deelde nu zelf een tik uit door een 99-finish met Highlander op 40. De achtste 180’er bracht hem naar de break en vervolgens ook de zege.

Delen:

Meer over World Darts Championship