Connect with us

World Darts Championship

Petersen de beste van Afrika en mag weer naar PDC WK Darts

Devon Petersen mag zich opnieuw komen melden in Alexandra Palace. De Zuid-Afrikaan heeft zondag de PDC Africa Qualifier gewonnen en kroonde zich daarmee tot de beste darter van Afrika. Dancing Devon verdient daarmee een ticket voor het PDC World Darts Championship.

Geen moment in gevaar

Met een veld vol spelers uit Zuid-Afrika was David Nyemba de verrassing. De darter uit Zimbabwe wist de halve finale te halen door onder meer voormalig World Cup-speler Graham Filby te verslaan. In de halve eindstrijd stond hij tegenover Petersen en hield zijn droom op. Petersen had weinig weerstand, want hij won zijn drie partijen daarvoor met telkens 6-1 van Francois Vertue, Les Gouveia en Rajan Odayar. Nyemba won twee legs, maar daar hield het mee op. In de finale trof Petersen Nolan Arendse. Die won van onder meer Shawn Hogan en Jacques Coetzee, maar kon er ook geen spannende eindstrijd van maken. Het werd 7-2.

Een zeer matig jaar

Zo keert Petersen na twee zeer moeizame jaren toch weer terug op het WK. Vorig jaar had hij zich eigenlijk al niet geplaatst, maar ontving een wildcard als de hoogste geplaatste Afrikaanse speler op de PDC Order of Merit. Sinds hij in 2017 van materiaal en vooral van worp is gewijzigd wil het maar niet lukken. Was hij daarvoor met enige regelmaat een gevaar, dit kalenderjaar speelde hij zo goed als nieuws klaar. In een volledig seizoen op de Pro Tour verdiende Petersen slechts vierduizend pond, zijn WK-deelname levert hem nu automatisch 7.500 pond op. Het wordt tevens zijn laatste kans om zijn tourkaart te behouden.

Delen:

Meer over World Darts Championship