Connect with us

Pro Tour

Phil Taylor hakt knoop door: “Mijn allerlaatste jaar”

Phil Taylor

Phil Taylor heeft in aanloop naar The Masters laten weten dat hij gaat beginnen aan zijn allerlaatste jaar als professioneel darter. The Power liet eerder al doorschemeren dat hij minder zal gaan spelen en zal gaan afbouwen. Nu is de knoop doorgehakt om na het aankomende wereldkampioenschap er een punt achter te zetten.

In 2017 toernooien uitzoeken

Taylor zal in 2017 nog wel te zien zijn op de grote televisietoernooien, maar ontbreekt in ieder geval op de UK Open, European Darts Championship en Players Championship Finals. Voor deze toernooien moet iedere darter zich plaatsen op de Pro Tour en daar zal The Power niet meer verschijnen. Taylor laat de vloertoernooien links liggen en zal ook niet op de European Tour verschijnen. Zo is zijn focus volledig gericht op de grote toernooien zoals de Premier League Darts, World Matchplay, Grand Slam of Darts en het wereldkampioenschap.

Zestienvoudig wereldkampioen

In december zal The Power dus nog één keer op jacht gaan naar de wereldtitel, dat zal dan de jacht zijn op de zeventiende titel. Daarna vindt Taylor het voldoende. “Dit is mijn laatste jaar en dus mijn laatste Masters”, sprak hij in aanloop naar de eerste ronde tegen Michael Smith. “Het wereldkampioenschap wordt mijn laatste toernooi. Ik kijk er heel erg naar uit. Vanaf volgend jaar januari is het gedaan. Ik heb na dertig jaar niet meer de motivatie en de energie om vijf uur per dag te trainen. Barry Hearn heeft gevraagd of ik de Premier League en World Series te spelen, maar dat is nog bij elkaar zo’n zes maanden. Dus dan is het nog geen pensioen. Ik wil gewoon eens op vakantie kunnen en eens naar huis.”

Delen:

More in Pro Tour