Connect with us

European Championship

Pijnlijk verlies Cross; Hopp zet sprookje voort

De verrassingen op het European Darts Championship 2018 blijven zich voortzetten. In de kwartfinale was wereldkampioen Rob Cross de klus, miste Gerwyn Price zijn kansen en zette Max Hopp zijn zegereeks voort.

The Wizard is hot; Voltage not

Simon Whitlock is de enige voormalig winnaar in het veld en hij was tegen Steve West zeer sterk. Met een gemiddelde van boven de 100 per beurt wist hij door een 164-finish al naar 4-1 te lopen. West bleef knokken en hield stand met onder meer een 100-finish een een 11-darter. Door een cruciale 144-finish liep Whitlock toch weer weg en won met een 65-finish voor 10-7. In de halve finale staat hij tegenover Joe Cullen. Lange tijd leek Rockstar kansloos te zijn tegen Rob Cross, want zonder heel sterk te spelen liep de wereldkampioen naar 1-6. Vanaf dat moment gaf Cullen gas en draaide de partij volledig om. Met een 111-finish kwam hij op 7-6 en liep naar 8-6. Cross dwong wel een beslissende leg af en begon sterk met een 140-score. Daarna kwam er nog amper een triple voorbij en kon Cullen toch het afsluiten met de 10-9-zege.

Matchdarts gemist door The Iceman

Voor eigen publiek is Hopp zijn mooie seizoen met twee Pro Tour-titels nog meer glans aan het geven. Hij werd al de eerste Duitser in een kwartfinale van een major, dat is nu al een halve finale. Met Darren Webster werkte hij een prachtig gevecht af, vooral vol met hoge finishes. Na 4-2 voor Hopp kwam Webster op 4-5, daarna wist Hopp met een 124-finish toch de voorsprong weer te pakken. Hij liep uit en won uiteindelijk met 10-5. In de halve finale wacht de meest ervaren man in het veld: James Wade. The Machine ging tot het gaatje tegen Gerwyn Price, want de twee lieten elkaar geen moment los. Wade miste darts voor 9-7 en Price kwam daarna op 8-9. Er kwam een slotleg, waarin Price in de openingsbeurten geen triples vond. Toch mocht hij aanleggen voor de zege, om drie matchdarts te missen. Tops bracht Wade zodoende bij de laatste vier.

European Darts Championship 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Championship