Connect with us

Negendarters

Pipe begint ook nieuwe jaar met winnen, negendarter White

Ian White World Matchplay 2016

Justin Pipe was aan het einde van 2011 op de ProTour niet te stoppen en ook het nieuwe jaar is de 40-jarige Engelsman uit Taunton uitstekend begonnen. Hij won het eerste Players Championship in het Spaanse Benidorm door in de eindstrijd met 6-0 af te rekenen met Paul Nicholson.

Zegereeks

Pipe was te sterk voor Eduardo Sales Lopez (6-1), Michael Barnard (6-2), Michael Smith (6-3), Mark Webster (6-4), Shaun Griffiths (6-2) en Ian White (6-4). Ondertussen wist Nicholson af te rekenen met Jairo Galcera (6-1), Toni Munoz (6-1), Co Stompé (6-4), Steve Beaton (6-5), Mark Walsh (6-3) en Magnus Caris (6-2). Vooral de halve finale tegen de Zweeed was van hoog niveau. Want ondanks dat Caris een gemiddelde van 102,72 noteerde wist hij slechts twee legs te pakken.

Groot verschil

Eenmaal in de eindstrijd bleek dat Nicholson net zoals veel andere spelers moeite hebben om zich aan te passen tegen Pipe. Het trage spel van de Engelsman zorgde ervoor dat The Asset zijn gemiddelde uit de halve finale (101,64) totaal niet evenaren (93,39). Pipe wist dan ook eenvoudig weg te lopen en stond geen enkele leg af: 6-0. De Nederlanders zaten tijdens de beslissende fase al in hun hotelkamer, Raymond van Barneveld was de beste oranjeklant door de vierde ronde te bereiken. (lees meer over de Nederlanders). De Belgen Kim Huybrechts en Kurt van der Rijck verloren beide in de tweede ronde.

Negendarter

Het jaar werd in Benidorm ook direct geopend met de eerste negendarter van het jaar. Deze kwam op naam van Ian White. De Engelsman gooide zijn perfecte leg in de eerste ronde tegen Mark Hylton en kwam vervolgens ook nog eens in de halve finale. Het levert White een bonus van tweeduizend pond op.

Alle uitslagen Players Championship 1 2012 in Benidorm op een rijtje

Delen:

Meer over Negendarters