Connect with us

Negendarters

Pipe klopt Taylor in finale, negendarters Barney en Taylor

Raymond van Barneveld PDC Darts

Justin Pipe heeft zijn eerste toernooi op de PDC Pro Tour gewonnen. In Dublin pakte de Engelsman het tweede Players Championship door in de finale met 6-5 te winnen van Phil Taylor. The Power had een dag eerder de hoofdprijs nog gepakt. Raymond van Barneveld zorgde samen voor het hoogtepunt van de dag door negendarters te gooien. Ondanks de perfecte leg verloor Barney met 6-5 van Taylor.

Pipe maakt het afgelopen jaar grote sprongen bij de PDC. De 39-jarige Engelsman uit Taunton kwam op de Grand Slam of Darts voor het eerst in beeld en is vanaf dat moment gestaag opgeklommen. Door de zesduizend pond in Dublin stijg hij door naar plaats 35 op de Order of Merit en klopt nadrukkelijk op de deur van de top-32.

Mark Dudbridge, Mick Todd, Ronnie Baxter, Steve Brown en Gary Anderson werden op weg naar de finale geklopt. Daarin stond Pipe tegenover Taylor. The Power was op dreef in Dublin en had in de tweede ronde een negendarter gegooid tegen Kevin McDine. In de vierde ronde kreeg Taylor er zowaar eentje om zijn oren, wat de vijftienvoudig wereldkampioen maar zelden overkomt.

Van Barneveld noteerde de perfecte leg, toch moest hij zich met 6-5 gewonnen geven. Zo stond Taylor wederom in de finale, waarin het verschil geen moment gemaakt kon wordne. Taylor kwam op 1-3, maar net zo rap was het weer 3-3. Dubbel-10 bracht Taylor op 4-5, voor Pipe zonder problemen de stand weer in evenwicht bracht. De elfde leg moest de beslissing brengen, waarin de dubbel moeilijk werd gevonden. Pipe miste bulls-eye, maar Taylor kon tops eveneens niet vinden. Daarop kwam Pipe terug voor zijn eerste toernooizege.

Vincent van der Voort was de beste oranjeklant van de dag met een plaats in de kwartfinale. Raymond van Barneveld kwam tot de vierde ronde, terwijl Roland Scholten en Jelle Klaasen na de derde ronde in konden pakken. Michael van Gerwen kon zijn finaleplaats van zaterdag geen passend vervolg geven, hij verloor in de tweede ronde van Wes Newton.

Delen:

Meer over Negendarters